Spanien vinder EM for fjerde gang efter sen træffer

Mikel Oyarzabal blev matchvinder efter 86 minutter, da Spanien dukkede England 2-1 i EM-finalen.
Foto: AA

Spaniens fodboldherrer sikrede sig søndag EM-titlen i fodbold efter en 2-1-sejr over England i finalen i Berlin.

Indskifteren Mikel Oyarzabal blev matchvinder med sin træffer efter 86 minutters spil i et opgør, hvor alt skete efter pausen.

Her bragte den 22-årige kantspiller Nico Williams tidligt Spanien foran 1-0, og spanierne havde flere chancer for at øge til 2-0, inden indskiftede Cole Palmer udlignede til 1-1 efter 73 minutter.

England havde i slutminutterne en stor dobbeltchance, men har fortsat ikke vundet en stor titel siden triumfen på hjemmebane ved VM i 1966.

Spanien har omvendt nu vundet EM fire gange, hvilket er en titel mere end Tyskland og rekord.

Finalen fik en underholdningsmæssig meget langsommelig start.

Pasningsstærke Spanien havde som ventet bolden mest, men havde – også som forventet – ikke nemt ved at nedbryde den stærke engelske organisation.

Englands mange stjerner havde samtidig svært ved at holde fast i kuglen, når man erobrede den. Og derfor var spredte spanske afslutninger forbi mål og en del frispark på grænsen til det grove længe det dominerende kampbillede.

Spanien var det mest initiativrige og offensivt indstillede mandskab, men risikovilligheden havde trods alt sine grænser, når man for eksempel pressede højt eller kørte omstillinger.

Derfor blev det også 0-0 i en første halvleg uden rytme eller store chancer. Faktisk var en mellemstor Phil Foden-mulighed efter en dødbold eneste afslutning inden for stængerne før pausen.

Spanierne kom tilbage på banen uden den skadede nøglespiller Rodri, men ikke desto mindre satte holdet hurtigt gang i løjerne.

LÆS:  Bestsellerforfatter udforsker DNA, identitet og erindring

Efter tålmodigt, hurtigt opspil driblede det 17-årige stjerneskud Lamine Yamal ind i banen og lagde bolden til rette for kantkollegaen Nico Williams, som fladt og sikkert passerede Jordan Pickford.

Målet åbnede for sluserne, og Spanien var i den efterfølgende periode tæt på 2-0 ved Dani Olmo, Álvaro Morata og Williams.

England var i knæ, og i forsøget på at ændre slagets gang skiftede Gareth Southgate allerede efter en times spil anfører Harry Kane ud med Ollie Watkins, der blev matchvinder mod Holland i semifinalen.

Straks efter fyrede Jude Bellingham kuglen snert forbi efter en god vending, men snart foregik det meste af spillet igen i den anden ende.

Yamal tvang Pickford ud i en stor redning, og også indskiftede Mikel Oyarzabal testede den engelske keeper, inden det kort efter pludselig lykkedes England at bringe balance i regnskabet.

Venstreback Marc Cucurella kiksede et indgreb højt i banen og tillod England en omstilling, som indskifteren Cole Palmer afsluttede med et flot, fladt hug fra distancen ind bag keeper Unai Simon.

Yamal var tæt på 2-1, men den spanske forløsning kom først efter 86 minutter, da Mikel Oyarzabal på kanten af offside satte foden på Cucurellas indlæg.

England fik en stor dobbeltchance i sit desperate forsøg på at svare tilbage, men Unai Simon parerede Declan Rices hovedstød, og på målstregen stod Dani Olmo klar med en clearing, da stopperen Marc Guéhi sendte riposten mod nettet.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Sverige tager vigtige skridt for at imødekomme Tyrkiets krav

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *