Sverige tager vigtige skridt for at imødekomme Tyrkiets krav

NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg sagde mandag, at Sverige har taget vigtige skridt for at løse problemet med Tyrkiet vedrørende landets ansøgning om medlemskab i alliancen.

NATO- generalsekretær. Jens Stoltenberg mødes med den svenske statsminister, Magdalena Andersson. Foto: NATO.int

DANTURK.com

KØBENHAVN – NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg udtalte mandag under sit besøg i Stockholm, at Sverige er parat til at tage fat på Tyrkiets bekymringer.

Sverige allerede er begyndt at ændre sin antiterrorlovgivning for at imødekomme Tyrkiets bekymringer, og at landet er ved at forberede med de nye juridiske rammer for våbeneksport, sagde Stoltenberg på et pressemøde mandag.

Han sagde, at de forblev i tæt dialog med embedsmænd fra alle tre lande for at løse de tyrkiske bekymringer hurtigt og komme videre med svenske og finske tiltrædelser.

“Vi skal adressere alle NATO-landenes sikkerhedsbekymringer. Tyrkiet har udtrykt bekymring for PKK, som også betegnes som en terrororganisation af NATO-allierede, EU og også af Sverige. De indikerer, at Sverige og Finland er klar på en konkret måde til at imødegå bekymringer relateret til terrorisme”, tilføjede Jens Stoltenberg.

Han understreger dermed den skærpede retorik over for PKK efter Tyrkiets indvendinger.

Foto; NATO.int

Andersson: Vi vil styrke indsatsen mod terror yderligere

Sverige tager Tyrkiets bekymringer om Sverige og Finlands ansøgninger om at blive medlem af NATO “meget alvorligt,” sagde også den svenske premierminister, Magdalena Andersson i forbindelse med NATO`s generalsekretær, Jens Stoltenbergs besøg.

På pressemøde sagde Andersson, at hendes land har ændret sine “anti-terrorlove” og ny lovgivning træder i kræft 1. juli, som vil styrke indsatsen mod terror yderligere.

“Fra den 1. juli vil vi have stærkere lovbestemmelser vedrørende kampen mod terrorisme. Sverige har løbende strammet lovgivningen mod terrorisme over de seneste år. Der er ikke nogen tvivl om Sveriges vilje til at bekæmpe terrorisme, sagde statsministeren.

LÆS:  Han er kunstner og lærer

Udmeldingen kommer, efter der næsten er gået en måned, siden Finland efterfulgt af Sverige meddelte, at de ville søge medlemskab i NATO.

NATO ønsker at se disse to lande som medlemmer så hurtigt som muligt, efter Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar og ansøgninger fra Sverige og Finland.

Nyt NATO-topmøde i Madrid

NATO-topmødet afholdes i Madrid, Spanien, den 28.-29.-30. juni.

Indtil videre er Tyrkiet det eneste land i NATO, der er imod medlemskab af Sverige og Finland. Tyrkiet anklager Sverige og Finland for “ikke at støtte kampen mod terrorisme” og hævder, at begge lande er vært for PKK-medlemmer. Ankara er særligt utilpas med Sveriges militære udstyr og økonomiske støtte til YPG, som man ser som “PKKs arm i Syrien”. Tyrkiet kræver også udlevering af 21 personer fra Sverige og 12 personer fra Finland med den begrundelse, at de er “medlemmer af PKK eller Gülen-organisationen”.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *