Melding kommer, efter at S-minister har været kritisk over for yderligere åbning for udenlandsk arbejdskraft.
Økonomiminister Stephanie Lose (V) anser det som afgørende, at der kommer mere international arbejdskraft til Danmark i løbet af de kommende år.
Det siger hun i et interview med Berlingske.
Stephanie Lose vil over for avisen ikke sætte tal på, hvor meget arbejdskraft, hun mener, der skal komme til Danmark fra udlandet. Tempoet er ikke afgørende, siger hun.
– Hvis virksomhederne kan skaffe den nødvendige arbejdskraft på det danske arbejdsmarked, er det meget fint. Men det er ikke tilfældet. Ledigheden er meget lav, og derfor er den internationale arbejdskraft et vigtigt supplement, siger hun.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) sagde i et interview med Børsen i sidste uge, at hun ikke ønsker at være lydhør over for erhvervslivets ønske om mere udenlandsk arbejdskraft, medmindre antallet af seniorer, som er ufrivilligt uden arbejde, falder.
– Det provokerer mig helt vildt, at man på den ene side forsøger at ændre landets love for at hente titusinder af udlændinge hertil, mens man på den anden side ikke tager de danskere, der er her, sagde beskæftigelsesministeren til Børsen.
Efterfølgende var udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) ude og sige, at ministerkollegaens udtalelser måtte stå for egen regning.
– Det må hun selv føle. Jeg ved, hvad jeg selv mener. På det her punkt ved jeg så også, hvad regeringen mener, sagde Løkke til Børsen.
Selv fremhævede han regeringsgrundlaget, hvor det fremgår, at regeringen dels ønsker at undgå social dumping og samtidig vil arbejde for at åbent arbejdsmarked.
Dansk Erhverv var i 2023 ude og forslå, at man via partnerskaber med andre lande skulle hente op mod 50.000 medarbejde til Danmark fra udlandet.
Historien om det danske arbejdsmarked de seneste de år har været, at efterspørgslen på arbejdskraft har været tæt på umættelig.
Og udenlandsk arbejdskraft har været en vigtig brik i, at beskæftigelsen gang på gang har slået rekord.
I første halvdel af 2024 bidrog udenlandsk arbejdskraft med 157 milliarder kroner til Danmarks bruttonationalprodukt (bnp).
Det er ifølge Dansk Erhverv ikke set højere for de første seks måneder af et år.
/ritzau/