Tyrkisk udenrigsminister Fidan fordømmer Koranafbrændinger i Danmark

I en telefonsamtale med sin danske kollega Lars Lökke Rasmussen gentog Tyrkiets udenrigsminister Hakan Fidan sin fordømmelse af de igangværende og vedvarende modbydelige koranafbrændinger i Danmark og finder det uacceptabelt at tillade koranafbrændinger under dække af ytringsfrihed.
Foto: AA

Af danturk.com

Udenrigsminister Hakan Fidan talte i telefon med Danmarks udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen om de igangværende koranafbrændinger i Danmark.

I et telefonopkald lørdag gentog den tyrkiske udenrigsminister sin fordømmelse af de igangværende og vedvarende modbydelige angreb på den hellige Koran i Danmark.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu.

Ifølge Anadolu fordømmer Fidan de “fortsatte, afskyelige angreb på Koranen”.

Tyrkisk udenrigsminister fortalt Lars Løkke Rasmussen, at det uacceptabelt at tillade sådanne foragtelige koranafbrændinger under dække af ytringsfrihed.

– Anti-islamismen i Europa har nået et alarmerende niveau og endda er blevet en epidemi, understregede den tyrkiske udenrigsminister.

Ifølge nyhedsbureauet Anadolu, sagde udenrigsminister Hakan Fidan også til Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), at han forventer, at den danske regering bør handle øjeblikkeligt for at forhindre flere koranafbrændinger i Danmark.

De seneste par uger er der blevet brændt og ødelagt koraner foran ambassader og moskeer i både København og i den svenske hovedstad, Stockholm.

Men at tillade disse provokationer bliver mødt med forargelse og det har vakt vrede i flere mellemøstlige lande. Mange lande, især Tyrkiet, reagerede på, at disse handlinger blev udført under politibeskyttelse og med tilladelse fra myndighederne.

Den 25. juli vedtog FN’s Generalforsamling en resolution, der anerkendte vold mod hellige bøger som en krænkelse af folkeretten og stærkt fordømte sådanne handlinger.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har lørdag talt i telefon med sin tyrkiske pendant, Hakan Fidan. Den tyrkiske udenrigsminister opfordrer Danmark til at handle øjeblikkeligt for at forhindre flere koranafbrændinger.  Foto: AA

Den 21. juli blev et eksemplar af Koranen brændt af ved Iraks ambassade i København.

LÆS:  Trabzonspor fik den tyrkiske Super Cup

Lars Løkke Rasmussen fordømte efterfølgende afbrændingen.

Tre dage senere fandt endnu en koranafbrænding sted samme sted i hovedstaden.

På det sociale medie X, der før hed Twitter, skrev den danske udenrigsminister, at Danmark fordømte afbrændingen.

– Disse provokerende og skamfulde handlinger repræsenterer ikke den danske regerings synspunkter. Appel til alle til at deeskalere – vold må aldrig være svaret, lød det fra Løkke Rasmussen.

Nogenlunde samme budskab er blevet gentaget på Udenrigsministeriets X-profil de seneste dage.

Kilder: Anadolu Ajansi, Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *