Tyrkiet afspærrede Dardanellerstrædet under naturbrande

Tyrkiet har afspærret for anden dag i træk Dardanellerstrædet for at kunne give brandfolk mulighed for at opsamle vand til at kaste på naturbrande nær turistbyen Canakkale. Dardanellerstrædet er sidste passage i Tyrkiet for skibe fra Sortehavet. 

Foto: AA

Af Cengiz KAHRAMAN
cengiz@danturk.com

CANAKKALE – Bestræbelserne på at slukke branden, der startede i går i Dardanellerstrædet, fortsætter uafbrudt.

Tyrkiet har afspærret Dardanellerstrædet for at kunne give brandfolk mulighed for at opsamle vand til at kaste på naturbrande nær turistbyen Canakkale. Passage af civile køretøjer heller ikke er tilladt på Canakkale-Can motorvejen, så holdene kan bevæge sig frit.

Det oplyser minister for landbrug og skov, Ibrahim Yumakali.

Brandfolk taler om et patchwork af brande. Tirsdag dækkede de et populært strandområde med rullende mørke skyer.

Dardanellerstrædet munder ud i Ægæerhavet og er sidste station i Tyrkiet for skibe på vej ud af Sortehavet. Og vigtig for korneksport fra Ukraine.

– Vindstyrken er over 60 km. Vinden vil komme så langt som det område, vi befinder os i. Lige nu arbejder vi på at forhindre, at ilden breder sig til andre steder. Jeg håber, vi ser det rigtige billede om en time eller to, siger minister for landbrug og skov, Ibrahim Yumakali, til de tyrkisk medier.

Foto: AA

Myndighederne har oplyst, at 9 landsbyer og 1 ældreplejehus evakueret. Med evakueringen af ​​337 husstande i 9 landsbyer, blev 1251 personer placeret i gæstehusene i forskellige offentlige institutioner i byen, og 78 har måttet søge behandling efter at have indåndet den farlige røg.

Dardanellerstrædet er et populært turistområde. Blandt andet fordi der her findes ruinerne af oldtidens Troja.

Strædet håndterede også tidligere kornskibe fra Ukraine. Lige indtil Rusland i sidste måned trak sig ud af en international aftale, som sikrede fri sejlads med korn fra de to krigsførende lande.

LÆS:  Sverige vil berolige Præsident Erdogan forud for regeringsskifte

2.960 personale, 8 fly, 28 helikoptere, 240 vandsprinklere, 77 vandtankere, 445 køretøjer og entreprenørudstyr kæmper for at slukke branden i Çanakkale.

Det oplyser de tyrkiske katastrofeberedskab AFAD. ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *