Tyrkiet hjemkalder sin ambassadør i Tel Aviv

Tyrkiet har hjemkaldt sin ambassadør i Israil til konsultationer. Årsagen er, at Israel nægter at acceptere opfordringer til våbenhvile i Gaza og fortsætter sine angreb på civilbefolkningen.
Det Tyrkiske udenrigsministeriet i Ankara. -Foto: AA

Af Danturk.com

Tyrkiet indkaldte sin ambassadør i Israil til konsultationer i Ankara, efter at Israel havde afvist opfordringer til våbenhvile i Gaza og fortsatte sine angreb på civilbefolkningen.

Det oplyste Det tyrkiske udenrigsministeriet på det sociale medie X lørdag.

– I betragtning af den humanitære krise i Gaza på grund af den israelske afvisning af opfordringer til våbenhvile og fortsatte sine angreb på civilbefolkningen og ikke tillader humanitær bistand, blev det  besluttet at vi tilbagekaldte vores ambassadør, Şakir Özkan Torunlar, i Tel Aviv til Ankara til konsultationer, sagde ministeriet i en skriftlig erklæring.

Foto: AA
Præsident Erdogan har brudt kontakten med Netanyahu

Tyrkiet præsident Recep Tayyip Erdogan sagde også, at han har brudt kontakten med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, af samme årsag.

– Netanyahu er ikke længere en samtalepartner for os på nogen måde. Vi har brudt forbindelserne til ham, siger Erdogan i udtalelser videregivet af præsidentens pressekontor.

Ifølge pressekontoret siger præsident Erdogan, at Israels premierminister Netanyahu er den primære person, der skal have skylden for dette.

Israels ambassadør i Tyrkiet forlod sidste måned landet. Det skete, efter at der på tværs af landet var protester til støtte for palæstinensere.

Senere lød det fra Israel, at landet på ny overvejede, hvordan det bilaterale forhold til Tyrkiet skulle se ud.

Foto: AA
Palæstina glæder sig over Tyrkiets hjemkaldelse af sin ambassadør i Tel Aviv

Det palæstinensiske udenrigsministerium meddelte, at det glædede sig over Tyrkiets indkaldelse af sin ambassadør i Tel Aviv til Ankara.

LÆS:  Pizzakæden Domino's lukker alle butikker i Danmark

Det meddeler Det tyrkiske nyhedbureau, Anadolu Ajansi.

– Tyrkiets beslutning om at hjemkalde sin ambassadør i Tel Aviv som et udtryk for Tyrkiets holdning, der afviser krigen mod Gazastriben og kræver en øjeblikkelig indstilling af krigen i protest mod de forbrydelser, der er begået mod vores folk, sagde det palæstinensiske udenrigsministerium i en skriftlig erklæring.

Ifølge Anadolu Ajansi, blev i erklæringen det også bemærket, at Tyrkiets holdning er en forlængelse af den tyrkiske regerings politiske og diplomatiske indsats for at støtte og beskytte det palæstinensiske folks rettigheder i alle fora, for at opfylde Gazastribens grundlæggende humanitære behov og samtidig standse krigen i Gazastriben.

Det palæstinensiske udenrigsministeriet opfordrede landene til at indtage lignende dristige holdninger og revidere deres diplomatiske forbindelser med Israel.

Siden 7. oktober har Gaza været udsat for voldsomme israelske bombardementer. Ifølge Gazas sundhedsmyndigheder er knap 9500 blevet dræbt.

Kilder: Det tyrkiske nyhedbureau, Anadolu Ajansi, /ritzau/ og det tyrkiske medier

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *