Tyrkisk storhold trækker fuldt hus til europæisk slag i Farum

FC Nordsjællands opgør mod Fenerbahce i Conference League er udsolgt. Farum-klubben forventer en fodboldfest.
Foto: AA

Der bliver fyldt op på tribunerne, når FC Nordsjælland torsdag i Farum møder Fenerbahce i Conference League.

FCN forventer en festlig atmosfære til kampen, hvor den populære tyrkiske storklub formentlig vil få stor opbakning fra både herboende og medrejsende Fenerbahce-fans.

Tilhængerne af det tyrkiske mandskab må dog kun vise Fenerbahces klubfarver i udebaneafsnittet med plads til omkring 1200 fans.

Presse- og kommunikationschef Mette Andersen vurderer, at der er godt styr på sikkerheden før den store opgave.

– Vi har selvfølgelig flere vagter, og der er mere politi, men det er der generelt til den her type kampe.

– De fans, der er rejst fra Tyrkiet, skal sidde på udebaneafsnittet, og så er der en del herboende tyrkere, som vi selvfølgelig skal håndtere så godt, som vi kan.

– Samtidig tror jeg også, at det er vigtigt at sige, at vi tror på, at det bliver en kæmpe fodboldfest, siger Mette Andersen og beskriver kampen som den største, der er blevet spillet på kunstgræsset i Farum i mange år.

På forhånd har FC Nordsjælland ikke fået nogen indikationer af, at der kan opstå ballade.

– Nej – overhovedet ikke. Vi har jo holdt mange møder med Uefa (Det Europæiske Fodboldforbund, red), og også med de tyrkiske sikkerhedsrepræsentanter, forklarer presse- og kommunikationschefen.

Mette Andersen fortæller, at Fenerbahces fans mødes inde på Rådhuspladsen i København, inden de drager med særtog til Farum. Politiet vil eskortere det gæstende holds fans undervejs.

LÆS:  Tyrkiet hyrer italiensk træner efter fyring af tysker

– Vi har ikke på forhånd fået nogen indikationer af, at der kunne være noget som helst ballade.

– Tværtimod har vi kun fået indikationer af, at de kommer for at se fodbold. De har jo nogle gode fans, som giver en god stemning, siger hun.

Med fyldte tribuner vil der formentlig være op mod 10.000 tilskuere på plads i Farum til torsdagens kamp, der begynder klokken 21.

Før opgøret indtager Fenerbahces førstepladsen i gruppe H med ni point efterfulgt af FCN med syv point. De to klubber kæmper for at holde bulgarske Ludogorets med seks point bag sig.

Sideløbende med opgøret i Farum møder Ludogorets på udebane mod gruppens bundprop, Trnava fra Slovakiet.

Skulle det ende med en sejr til Ludogorets i det opgør, så er der lagt op til en gyserafslutning i gruppen, når FCN i sidste gruppekamp i december skal en tur til Bulgarien.

To hold fra gruppen avancerer til forårets knockoutkampe.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *