Feriehusudlejerne får travlt i påsken

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af bookede feriehuse i påskemånederne er højere end nogensinde.
Mange – specielt tyskere – tager i lejet sommerhus i påskeferien. Forhåndsudlejningen er højere, end den nogensinde har været. -Foto: Haber.dk

Noget tyder på, at der bliver rekordstort rykind i de danske sommerhuse i påsken.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i slutningen af januar var booket 63.600 husuger i marts og april, og det er flere end nogensinde før på det tidspunkt af året.

Som altid er det de tyske turister, der i stort tal søger mod de danske kyster. De står for 51.700 af de bookede husuger, svarende til mere end 80 procent.

Danske gæster står bag 9300 husuger, og hollændere har booket 1100 husuger.

Til gengæld må man spejde langt efter vores nordiske naboer fra Norge og Sverige.

Lars Ramme Nielsen, der er branchedirektør i Dansk Erhverv, har en god forklaring på, hvorfor der er langt imellem de norske og svenske påsketurister i sommerhusområderne.

– Nordmændene og svenskerne er lidt mindre i feriehusene end før corona, og det skyldes især, at deres lave valutakurser gør det dyrere for dem at holde ferie i Danmark. De har simpelthen ondt i valutaen.

– Men det ændrer ikke på, at det samlede billede er positivt. Faktisk er meldingen fra udlejerne, at de godt kunne leje endnu flere huse ud, siger han.

Sommerhuse på Vestkysten er særligt efterspurgte – specielt hvis man må tage hunden med, og hvis der er spa, sauna eller pool i huset.

Mens de danske gæster først rykker ind i stort tal med påskeferiens begyndelse fredag, har mange tyskere allerede indfundet sig.

Det skyldes, at de tyske delstater sørger for at sprede påskeferien ud over flere uger, nøjagtigt som det er tilfældet med sommerferien.

LÆS:  Rekordmange indvandrede for at arbejde i Danmark sidste år

Lejer man sit sommerhus ud, er de første 46.100 kroner i lejeindtægter skattefri takket være det bundfradrag, der er indført.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *