En Russisk korvet krænkede dansk farvand natten til fredag to gange

I følge Forsvaret krænkede en russisk korvet natten til fredag dansk territorialfarvand to gange. Hændelsen fandt sted nord for Christiansø ud for Bornholm.

Foto: fincantieri.com

DANTURK.com

KØBENHAVN – En russiske korvet sejlede natten til fredag ind i dansk territorialfarvand nord for Christiansø. Senere på natten krydsede samme korvet atter territorialfarvandsgrænsen ligeledes nord for Christiansø. Efter et kald på civil VHF-radio fra Søværnets maritime indsatsenhed forlod det russiske skib straks dansk territorialfarvand, skriver Forsvarskommandoen.

Russisk krænkelse af dansk territorialfarvand sker på et tidspunkt, hvor der er stigende spændinger mellem Rusland og USA/NATO og samtidig er borgere og politikere samlet i Folkemødet’ på Bornholm.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) skrev tidligere fredag på Twitter, at det er en “dybt uansvarlig, grov og fuldstændig uacceptabel russisk provokation”.

Udenrigsministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at den russiske ambassadør fredag har været til samtale med Udenrigsministeriets politiske direktør.

Ifølge Ruslands ambassade i Danmark har man ikke fået beviser for, at russisk skib har krænket dansk farvand.

“Der blev ikke forelagt beviser for, hvad der skete, herunder koordinater for den påståede overskridelse af den danske maritime grænse. Ambassadøren bad den danske side om dokumentation for de påstande, den havde fremsat,” lyder det fra ambassaden i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

Forsvarsminister Morten Bødskov kaldte hændelsen en “bevidst provokation fra Rusland”.

“Der er tale om grove provokationer. Vi har tidligere set, at russerne krænker dansk territorium. Det gør de på landet og i luften”, sagde han og ifølge Bødskov ved russerne udmærket, hvor Danmarks grænser går.

LÆS:  Den tyske udenrigsminister kommer til København

 

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *