København kåret som verdens bedste by at bo og leve i

For femte gang har det internationale magasin Monocle kåret København som verdens bedste by at bo og leve i. 

Foto: Haber.dk

Livsstilsmagasinet “Monocle” kårer hvert år de 25 bedste byer at bo og leve i, og København er endnu engang på førstepladsen.

Udover København, ligger Zürich og Lissabon i top tre, Zürich er nummer to på listen, Lissabon nummer tre, mens Stockholm ligger nummer fem, og Oslo må nøjes med en plads som nummer 23.

Foto: Haber.dk

I følge Københavns Kommune sker førstepladsen til København under overskriften ”the best and getting better”.

Foto: Københavns Komunes hjemmeside

“Jeg er en meget stolt københavner og glad overborgmester. For femte gang kårer livsstilsmagasinet Monocle nemlig vores by som verdens bedste by at bo og leve i!

Kæmpe skulderklap til byen – og jeg er selvfølgelig helt enig. Vores stærke cykeltur, der giver renere luft, metro, der binder byen sammen, sikkerhed, kulturliv, gastronomiscene og fokus på bæredygtighed er blandt begrundelserne.

Jeg har faktisk den samme pris fra 2008 hængende inde på mit kontor, men overskriften for i år – The best and getting better – vidner om, at København er en by i en positiv og god udvikling.

Vi skal fortsætte den udvikling. Så København aldrig står stille. For mig er det et mål at gøre Københavns udvikling til fælles anliggende for alle københavnere. Borgerinddragelse og dialog er nøglen til det København, som så mange drømmer om at blive en del af. Vi skal udvikle byen sammen og gøre København til et endnu bedre sted at bo og leve i. Vi skal blive mere fælles, mere lige og mere grøn,” skriver Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen på sin Facebook side.

LÆS:  Tyrkiske politikere kan lære meget af Folkemødet

Magasinet Monocle fremhæver i kåringen Københavns håndtering af coronakrisen, byens “vibrerende” kulturliv og en fremadstormende økonomi.  Magasinet fremhæver også  i kåringen for byens sikkerhed, gode offentlige transport og velfungerende velfærdssystem. Som noget nyt har Monocle i år også fokus på byernes klimaindsatser og fremhæver i den forbindelse Københavns mål om i 2025 at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.

Foto: Haber.dk

København er tidligere blevet hædret med lignende titler.

Sidste år vandt byen samme titel, i 2018 toppede København Lonely Planets liste, i 2016 var det magasinet Metropolis, der hædrede København og i 2014 toppede byen også Monocles liste.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *