Andelen af ​​mennesker, der lever alene i Tyrkiet, stiger hurtigt

Antallet af mennesker, der lever alene i Tyrkiet, stiger hurtigt: 36 procent stigning i de sidste 7 år. Tallene viser, at familiestrukturen i Tyrkiet har gennemgået alvorlige ændringer i de senere år.

Foto: Danturk.com

Cevdet Kocaman

Ifølge tallene fra Det tyrkiske statistiske institut (TUIK), var andelen af ​​enlige 13,9 procent i 2014 og den steg til 18,9 procent i 2021. Den stiger regelmæssigt hvert år.

Disse tal viser, at andelen af ​​aleneboende er steget med 36 procent de seneste 7 år.

Den gennemsnitlige husstandsstørrelse falder også støt. Det betyder, at familierne bliver mindre. Med stigningen i skilsmis ser stiger også andelen af ​​enlige mødre og børn.

Andelen af mennesker, der lever alene er steget til 15,4 procent i 2017 og nåede 18,9 procent i 2021.

Mens Tunceli provinsen har den højeste enkeltpersons husstandsrate, har Diyarbakir provinsen den laveste

Tendensen for at bo alene er ret høj i Tunceli provinsen i Østyrkiet, der med den højeste andel af enkeltpersoners husstande i 2021 med 29 procent.

Gümüşhane provinsen er på andenpladsen med 28,8 procent og Giresun provinsen er på tredjepladsen med 28,2 procent. Disse provinser ligger ved den østlige del af Sortehavekyst.

Provinser med den laveste andel af enkeltpersoners husstande var Diyarbakır og Batman fra den sydøstlige del af Tyrkiet med 10,8 procent. Disse provinser efterfølges af Van og Adiyaman, der også ligger i sydøstlige del af Tyrkiet, med 1,2 procent.

Foto: Danturk.com

Familier bliver mindre

Familiens størrelse har også været faldende. Mens en familie bestod af 4 personer i gennemsnit i 2008, faldt dette antal til 3,23 personer i 2021. Familiestørrelsen, som repræsenterer antallet af personer, der bor i en familie, har været faldende siden 2009.

Andelen af ​​enlige mødre og børn er steget

LÆS:  Dansk tilslutning til Finlands og Sveriges NATO-medlemskab

Antallet af ægteskaber i Tyrkiet er faldet for nylig, men antallet af skilsmisser er steget hurtigt.

I 2021 blev der indgået 562 tusinde ægteskaber, og 174 tusinde skilsmisser blev registreret.

I de sidste 20 år, der dækker perioden 2001-2021, er ‘den gennemsnitlige ægteskabsprocent’, som refererer til antallet af ægteskaber pr. tusinde indbyggere, faldet med 20 procent, mens ‘den gennemsnitlige skilsmisseprocent’ steg med 47 procent.

Denne situation påvirkede familiestrukturen dybt. Mens andelen af enlige mor og børn” var 6,1 procent i 2014, steg denne procent til 7,8 procent i 2021.

I samme periode steg også antallet af enlige fædre og børn” fra 1,5 procent til 2,3 procent.

Andelen af ​​samlever er også stiget

Andelen af ​​samlever har også været stigende. Mens forholdet mellem disse husstande var 2,1 procent i 2014, steg denne procent til 3,2 procent i 2021.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Kunstmaler og jurist Cevdet Kocaman er født i Edirne i Tyrkiet i 1951. Cevdet Kocaman blev uddannet som jurist fra Istanbul juridiske fakultet i 1972 og arbejdede som advokat i Edirne indtil 1975, hvor han blev optaget på «the Advanced Art Department at the Istanbul Academy of Fine Arts» . I Danmark studerede Cevdet Kocaman på Den danske design skole (Skolen for brugskunst) mellem 1986 og 1990. Cevdet Kocaman har arbejdet som rådgiver i det Tyrkiske Kulturministerium og som Kulturattache ved den Tyrkiske Ambassade i København.

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *