Skjult paradis i Antalya: “Olympos”

“Dette er en lejr, hvor alle er lige, hvor ingen generer nogen, hvor verdens mennesker samles, hvor fred, venskab, broderskab og kærlighed opleves”

Hvis man vil komme væk fra hverdagen og vil opleve noget særligt, så bør man tage til Olympos i Sydtyrkiet for at holde en alternativ ferie. Olympos er et af de mest populære og yndlingsteder for historieelskere såvel også kendt som moderne hippiers ferie område. Olympos ligger 70 km væk fra Antalya og fuldstændig beskyttet som et arkæologisk og naturområde.

Olympos, BC. I 80 f.Kr. faldt det i hænderne på pirater under kommando af en kilicisk pirat ved navn Zenniketes. Det blev taget af romerne i 78. Under korstogene blev Olympos, blev invaderet af de venetianske, genovesiske og Rhodos-riddere, men i det 15. århundrede slutttede Olympos det Osmanniske Rige under Fatih Sultan Mehmets regeringstid. Det er rart at tale om historie, men det ville være mere præcist at kalde det et skjult paradis for at holde ferie.

Hvorfor i Olympos?

Dette spørgsmål har faktisk et meget simpelt svar. Dette er valget af unge mennesker, der ønsker at holde en naturlig ferie, opleve sjov og afslapning sammen, flygte fra storbyens kaos og larm et øjeblik, og dem, der føler sig unge. Da det er et arkæologisk og naturligt område, er det forbudt at bygge høje bygninger og 5-stjernede hoteller her. Her er små træhuse og søde en-etagers vandrerhjem. Led ikke efter villaer med pool i Olympos. Her kan du finde alle slags insekter, jeepsafari på bjergskråningerne, tage på bådture i store farvande, synge med på sange ved bålet om natten og have det sjovt til morgenstunden på Öküz Bar. Kort sagt, der er naturligt liv.

LÆS:  Har du skrivelyst i blodet?

Kadirs træhuse

Nå, hvad var så spændende i Olympos? Det vigtigste ved Olympos er de små bungalowhuse. Når det kommer til træhuse i Olympos, er det første sted, der kommer til at tænke på, Kadirs træhuse. “Dette er en lejr, hvor alle er lige, hvor ingen generer nogen, hvor verdens mennesker samles, hvor fred, venskab, broderskab og kærlighed opleves”.

“Kadir’s Yörük Tree Houses” træhuse, som man begyndte at bygge med nogle få huse for 31 år siden, er her i dag som et kompleks, der kan betjene 260 mennesker, 100 bungalows, 10 hytter og 4 overfyldte værelser. Det tilbyder et 5-retters alternativ til morgenmad og en vegetarisk-baseret menu til middag. Frisk fisk og skaldyr kan spises til overkommelige priser i restauranten, hvor der også er kødprodukter. En anden funktion ved mad er, at gæster kan fylde deres tomme tallerkener op igen og igen.

Hvad skal man lave i Olympos?

Hvad skal man lave i Olympos? Det bedste svar på spørgsmålet ville være “alt, hvad du leder efter på en alternativ ferie, er her”. Her kan du nå toppen af ​​sjov med jeepsafariture, solbade på Olympos Çıralı-stranden, danse rundt om bålet om natten, mens du nipper til din øl, have det sjovt takket være vandsport eller sove trægt i skyggen af ​​et træ. I Olympos finder du muligheden for at nyde godt af alle naturens velsignelser.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  En fænomenal kok: Umut Sakarya

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *