To gange før pausen lynede Erling Haaland, da Manchester City uden at anstrenge sig uddelte øretæver til FCK.

I tredjesidste afsnit er alderen på Marko Stamenic rettet fra 19 til 20 år.

Hvis man var i tvivl, så er man det ikke længere.

Der er klasseforskel på FC København og Manchester City. Flere klasser.

På Etihad Stadium onsdag aften var det ikke et spørgsmål om, hvem der ville vinde, men om hvor groggy københavnerne ville være på vej mod lufthavnen efter sæsonens tredje Champions League-optræden.

Værterne vandt med 5-0, og selvfølgelig spillede Erling Haaland en hovedrolle. Det norske målfænomen scorede to kasser før pausen.

Spillemæssigt fik FCK’erne en lærestreg, de sent glemmer. City lignede et hold, der i en let træningsøvelse trillede bolden rundt mellem kegler.

Uden de store profiler Rasmus Falk og Carlos Zeca spillede FCK sig til én stor chance til Paul Mukairu efter pausen, men man troede aldrig rigtig på mål.

FCK kan ikke engang varme sig ved tanken om at være på tredjepladsen i sin gruppe længere. Det store nederlag betyder, at Sevilla overhaler FCK på målscore, selv om spanierne tabte 1-4 til Dortmund i egen hule.

Mens Manchester City var overlegen inden for kridtstregerne, var der klasseforskel i modsat favør, hvis man kiggede sig omkring på stadion.

Enten er tilskuerne på Etihad for godt vant. Eller også går de bare ikke for alvor op i det fodboldhold, de skal forestille at heppe på.

I hvert fald var der stille som i graven på alle andre sektioner end den, hvorfra omtrent 1200 FCK-fans skrålede, så ingen var i tvivl om, hvem de var, og hvor de kom fra.

LÆS:  60 års tyrkisk immigrantmusik kommer til live i dokumentaren, “Love, Deutschmark and Death”

De engelske tilskuere kunne dog hive sig op til at juble, når City scorede. Det skete allerede i det syvende minut, og ja, du gættede rigtigt. Ved sit første møde med bolden havde Erling Haaland sidste fod på scoringen.

Et indlæg blev rettet af, og så var det norske målmonster stensikker.

Første halvleg mindede om en ishockeykamp, hvor City var i powerplay uafbrudt. Til tider stod FCK sågar med alle 11 mand i eget felt.

Men det forhindrede ikke Haaland og City i at komme til chancer. Faktisk vadede hjemmeholdet i dem, og tilbagevendte Kamil Grabara i målet diskede op med flere store redninger.

Til tider så FCK-forsvarsspillerne ud til at være i mild panik over Haalands blotte tilstedeværelse, og han var da også umulig at styre. Efter et langskud og et nyt godt indgreb fra Grabara scorede nordmanden på riposten.

Det blev også 3-0 før pausen. Det sørgede Davit Khocholava, da han kom til at dirigere bolden i sit eget mål. Og 3-0 var billigt sluppet. Meget billigt.

FCK-træner Jacob Neestrup havde blandt andre Andreas Cornelius at skyde med fra bænken, men fra anden halvlegs begyndelse valgte han at styrke defensiven med 19-årige Valdemar Lund Jensen.

Det gjorde han måske i den tro, at det var nødvendigt med flere forsvarsspillere for at stække Erling Haaland, men nordmanden kom slet ikke ud til anden halvleg.

Det holdt imidlertid ikke Manchester City fra målet. Riyad Mahrez udnyttede iskoldt et straffespark ti minutter inde i halvlegen, da 20-årige Marko Stamenic havde revet en modspiller ned i feltet. Og så stod det 4-0.

Derefter forsvandt intensiteten, og pludselig fik FCK et par chancer. Men værterne var ikke færdige. I høj fart brød Mahrez igennem i højresiden og lagde kontrolleret bolden ind foran mål, hvor Julian Alvarez scorede.

LÆS:  Danmarks og Sveriges statsministre: Gaslækager er bevidste handlinger

Og så begyndte folk at gå hjem. Med 13 minutter tilbage af kampen. De har det godt, dem der holder med Manchester City.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud.

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.