Danmarks og Sveriges statsministre: Gaslækager er bevidste handlinger

Statsminister Mette Frederiksen og den svenske statsminister Mangdalena Andersson sagde, at Nord Stream-gaslækagen var bevidste handlinger, ikke uheld.

Foto: (© Forsvaret)

Danturk.com

Den danske statsminister Mette Frederiksen sagde, at gaslækagen Nord Stream 1- og Nord Stream 2- rørledning i Østersøen var forårsaget af en bevidst handling, ikke uheld.

Frederiksen sagde på pressemødet, at myndighederne oplyste, at der var tale om en bevist handling, og at de mente, at gaslækagerne ikke var tilfældige.

Frederiksen understregede, at de tager hændelsen alvorligt, men der ikke er nogen militær trussel mod Danmark.

Energiminister Dan Jørgensen oplyste også, at Lækagerne på Nord Stream 1 og Nord Stream 2 skyldes eksplosioner og ikke uheld, men opstod som følge af eksplosioner.

Sveriges statsminister Mangdalena Andersson sagde også, at den første eksplosion i regionen forårsagede tre separate lækager.

“Sandsynligvis var dette bevidst sabotage,” sagde Andersson. Som regering tager vi situationen meget alvorligt og fortsætter med at indsamle oplysninger med vores partnere”, sagde Andersson.

Det svenske søfartsverket rapporterede, at der var tre lækager i Østersøen og advarede om, at skibe ikke skulle lægge til i området.

Kreml-talsmand Dmitriy Peskov udtalte også, at skaden på rørledningerne kan være forårsaget af sabotage, “Vi kan ikke udelukke nogen mulighed. Dette er en hidtil uset situation, der kræver en hurtig undersøgelse. Vi er meget bekymrede over udviklingen.”

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *