Tyrkiets præsident Erdogan lover Finland, at NATO-optagelse går som planlagt

Finlands statsminister, Sanna Marin sagde, i forbindelse med et EU-topmøde i Prag, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan har over for hende slået fast, at Finlands optagelse i NATO kører som planlagt.

Foto: AA

Danturk.com

Ifølge DR siger den finske statsminister, Sanne Marin, på topmødet har Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, over for hende slået fast, at Finlands optagelse i Nato kører som planlagt.

Tyrkiets parlament har endnu ikke godkendt Finlands optagelse i NATO, men optagelsesprocessen går fremad.

Det siger den finske statsminister, Sanna Marin, i forbindelse med et EU-topmøde i Prag.

– Han sagde, at der ikke er nogen problemer i forhold til Finland, siger Sanna Marin. Vi håber selvfølgelig, at Tyrkiet vil ratificere vores NATO-medlemskab så hurtigt som muligt, siger Sanna Marin, skriver DR på sin hjemmeside.

Anderledes ser det ud med Sveriges medlemskab, skriver Ritzau.

Ifølge DR har Tyrkiet fra begyndelsen været mest kritisk over for den svenske behandling af Det Kurdiske Arbejderparti (PKK). PKK er på både EU’s, USA’s og Tyrkiets terrorliste.

Sanna Marin håber, at problemerne mellem Tyrkiet og Sverige bliver løst.

– Det er vigtigt, at Finland og Sverige kommer med i Nato på samme tid. For det er et spørgsmål om sikkerheden i hele Nordeuropa, siger hun, skriver DR på sin hjemmeside.

Finlands statsminister, Sanna Marin, har sammen med Sverige forpligtet sig til at støtte Tyrkiet over for “trusler mod Tyrkiets nationale sikkerhed”. Og man bekræfter, at PKK betegnes som en “terrororganisation”.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Dansk millionstøtte til Moldova i lyset af Ruslands invasion af Ukraine

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *