Tusindvis samlet til klimamarch over hele landet inden valget

To dage før folketingsvalget gik folk på gaden i København og 13 andre danske byer for at lade klima være på toppen af valgdagsordenen.

Foto: AA

Danturk.com

Tusindvis af mennesker gik søndag på gaden i København og 13 danske byer for at kræve konkret klimahandling fra politikerne på Christiansborg to dage før valget.

Det var Klimabevægelsen, der stod for Folkets Klimamarch arrangementet. Udover København var der klimamarch i Aarhus, Odense, Aalborg, Hillerød, Viborg, Helsingør, Nykøbing F, Ebeltoft, Odder, Silkeborg, Haderslev og Ærø.

Foto: AA

I København startede klimamarchen på Christiansborgs Slotsplads kl. 13.00 og politiet kunne konkludere at der var 50.000 deltagere både børn og voksne.

Statsminister Mette Frederiksen, SF´s leder Pia Olsen Dyhr og nogle politikere viste også sig til klimamarchen på Christiansborgs Slotsplads.

Foto: AA

Frederiksen udtrykte stolthed over Danmarks klimaindsats og fortalte, hvorfor hun pludselig dukkede op midt i menneskemylderet på den fyldte slotsplads to dage før valget.

– For det første synes jeg, at klimaet har fyldt meget lidt i den her valgkamp. Det er rigtig godt, at der er så mange mennesker her, som få dage før, vi skal stemme”, sagde Mette Frederiksen.

Statsministeren mener, at det også er hendes ansvar at kæmpe klimakampen.

– Som statsminister kan man ikke nøjes med at gå og være bekymret. Der skal man også handle og være med til – sammen med alle de her vidunderlige mennesker – at skubbe dagsordenen yderligere fremad, sagde hun.

Foto: AA

Demonstranterne gav udtryk for, at timingen ikke var tilfældig. De mener, at de kan bruge marchen til at få politikernes opmærksomhed. Ifølge dem er klimakrisen vigtigste dagsorden for valget.

LÆS:  Danmark ønsker sanktioner mod Iran efter angreb med kamikazedroner

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *