Somalia samler ind til jordskælvsofre i Tyrkiet

Et af de fattigste lande i verden, Somalia, blev der indsamlet penge til ofrene for jordskælvet i Tyrkiet.

Foto: AA

Danturk.com

De fattige afrikanske lande i verden, Somalia, Sudan og Djibouti kondolerer Tyrkiet efter skælv og folk beder for ofrene, der mistede livet i jordskælvene i Tyrkiet og Syrien.

I Somalia blev der samlet 50.000 dollars ind til ofrene for jordskælvet i Tyrkiet, ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi.

I Somalia blev der arrangeret en ceremoni af Zamzam Relief Foundation og Zamzam University for at mindes dem, der mistede livet i Tyrkiet og Syrien i Kahramanmaraş-baserede jordskælv.

Mens de bad for dem, der ventede på at blive reddet under murbrokkerne, blev den hellige Koran læst for dem, der mistede livet i jordskælvet.

Rektor for universitetet, Dr. Mohammed Harbi sagde, at Tyrkiet var det første land, der hjalp, da tørken ramte Somalia i 2011. og sagde, at de startede en donationskampagne.

Han sagde, at de hidtil har indsamlet 50 tusind dollars til ofrene for jordskælvet i Tyrkiet.

– I dag er loyalitetens dag. Det var Somalias sværeste dage. Nu står vi sammen med Tyrkiet i denne vanskelige tid”, sagde Rektor, Dr. Mohammed Harbi.

Kondolencebeskeder

Der kommer også mange kondolencebeskeder til den tyrkiske regering og det tyrkiske folk fra de afrikanske lande.

Rådgiver for Somalias præsident Abdullahi Nor, tidligere premierminister Mohammed Hussein Roble, mange politikere og parlamentarikere besøgte den tyrkiske ambassade i Mogadishu og underskrev kondolencebogen.

På universitetet i Mogadishu mødtes studerende og ledelsen for at bede for de tyrkere og syrere, der blev ramt af jordskælvet.

Derudover blev begravelsesbønner afholdt in absentia for ofrene, der mistede livet i jordskælvene ved nationalmoskeen i Uganda.

LÆS:  Priserne stiger med højeste hastighed i 40 år

Kondolencebesøg i Sudan og i Djibouti

I Sudan aflagde politikere, militærfolk, ambassadører fra forskellige lande, forretningsfolk, nogle rektorer og repræsentanter for ikke-statslige organisationer et kondolencebesøg på den tyrkiske ambassade i Khartoum for dem, der mistede livet i jordskælvene i Kahramanmaraş, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi.

Sudans minister for videregående uddannelse og videnskabelig forskning Mohammed Hassan Dahab, tidligere sudanesisk udenrigsminister Ibrahim Gandur, ambassadører fra lande som Storbritannien og Algeriet, militære embedsmænd, forretningsfolk, meningsdannere og NGO-repræsentanter underskrev kondolencebogen, der blev åbnet på ambassaden efter jordskælvene i Kahramanmaraş, der blev beskrevet som “århundredets katastrofe”.

I Djibouti, efter aftenbønnen i Sultan 2.  Abdulhamid Khan-moskeen blev mawlid reciteret for dem, der mistede livet i jordskælvet.

Ved arrangementet, som også blev overværet af Tyrkiets ambassadør i Djibouti Cenk Uraz, bad muslimer for dem, der mistede livet i jordskælvet.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *