Mindehøjtidelighed for jordskælvsofrene i Tyrkiet og Syrien på Christiansborg Slotsplads

Foreningen for Tyrkiske Expats i Danmark opfordrer alle til at møde op på Christiansborg Slotsplads søndag 19. februar kl. 12 til en mindehøjtidelighed for jordskælvsofrene i Tyrkiet og Syrien, for at vise solidaritet med de berørte samfund.

Foto: AA

Tyrkiske Expats i Danmark – en forening, der støtter nyligt udflyttede tyrkiske statsborgere i Danmark – appellerer til den størst mulige støtte til Tyrkiet og Syrien efter de katastrofale ødelæggelser fra jordskælvene i sidste uge.

Jordskælvene med en styrke på 7,7 og 7,5 har jævnet bygninger med jorden og efterladt mere end 25.000 mennesker døde og 80.000 sårede. Tal, der forventes at stige. Jordskælvet har derudover også efterladt mange børn og deres familier hjemløse i temperaturer under frysepunktet og udsat dem for stor risiko for hypotermi, vandbårne sygdomme og andre sundhedsrisici.

Den tyrkiske republik arbejder sammen med internationale organisationer som Røde Kors utrætteligt for at yde nødhjælp og støtte til de berørte samfund. Titusinder af borgere er blevet evakueret til andre provinser, og hjælpen uddeles til dem i nød.

I kølvandet på to store jordskælv, der har ødelagt det sydøstlige Tyrkiet og det nordlige Syrien er det internationale samfund gået sammen for at tilbyde deres støtte og bistand.

I denne vanskelige giver det håb at se det internationale samfund stå sammen om at støtte dem, som har behov for det. Derfor vil de tyrkiske expats i Danmark gerne takke alle de organisationer og enkeltpersoner, der har tilbudt deres støtte, og man opfordrer alle til at komme på Christiansborg Slotsplads den 19. februar kl. 12.00 for at vise solidaritet med de berørte samfund.

Da denne begivenhed er ment som en stille mindehøjtidelighed, og ikke et politisk møde, opfordrer vi til kun at medbringe nationale flag og afstå fra at medbringe politiske eller institutionelle flag. Vi opfordrer til at medbringe blomster og stearinlys for at vise støtte til ofrene.

LÆS:  Facebook-ejer planlægger at fyre 11.000 ansatte

Yderligere information: www.danimarka101.com, https://www.instagram.com/danimarka101/ eller kontakt TEID (Tyrkiske Expats i Danmark) via community@danimarka101.com

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *