Danmark øger støtten til jordskælvsofrene i Syrien

Danmarks nye bidrag på 48 mio. kr. går til FN’s arbejde i de jordskælvsramte områder i Syrien.
Foto: AA

Af Yvonne Nielsen

Behovet for støtte til de jordskælvsramte områder i Syrien er enormt. Ifølge FN er cirka 500.000 personer blevet fordrevet på grund af jordskælvene, der ramte Syrien den 6. og 20. februar. Mange af de mennesker er i forvejen flygtet fra deres oprindelige hjem på grund af den 12 år lange borgerkrig i Syrien.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Danmarks nye bidrag på 48 mio. kr. går til FN’s arbejde i de jordskælvsramte områder i Syrien. Der er fortsat behov for telte, genhusning og mad. Med foråret bliver dagene varmere, og så stiger risikoen for den dødelige sygdom kolera. Det nye bidrag vil derfor også fokusere på at levere sundhedsydelser og forbedre hygiejneforholdene samt sikre, at jordskælvsofrene har rent drikkevand.

– Efter den årelange borgerkrig i Syrien er man nu blevet ramt af endnu en katastrofe. Med de nye danske midler er vi med til at afhjælpe den forfærdelige situation. Der er ingen tvivl om, at der fortsat er behov for international opmærksomhed på situationen i Syrien og for at give ofrene hjælp og støtte i en mørk tid, siger Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen.

Danmark har nu samlet givet 189 mio. kr. i støtte til ofrene for de jordskælvsramte områder i Tyrkiet og det nordlige Syrien. Den nye støtte på 48 mio. kr. går gennem FN til at opskalere humanitære indsatser i Syrien. Danmark øger bl.a. støtten til det nordvestlige Syrien, for at sikre at nødhjælpen kommer frem til den særligt udsatte befolkning i de oprørskontrollerede områder efter at adgangen er midlertidigt forbedret som resultat er massivt internationalt pres på det syriske regime.

Baggrund

I det nordlige Syrien var den humanitære situation allerede dybt alvorlig inden jordskælvene som følge af den 12 år lange borgerkrig. Danmarks hjælp til Syrien på i alt 108 mio. kr. er givet via danske civilsamfundsorganisationer og FN’s humanitære landefond.

LÆS:  Elprisen er steget 83 procent det seneste år

Danmark har også ydet hjælp til de Hvide Hjelme, som har fået fremrykket deres støtte. De Hvide Hjelme arbejder bl.a. med at lokalisere og bjerge mennesker fanget i sammenstyrtede bygninger i Syrien. De Hvide Hjelme har foreløbigt reddet ca. 3000 personer ud af murbrokkerne efter jordskælvet.

Danmark støtter også det humanitære arbejde for jordskælvsofrene i Tyrkiet. Danmark har også givet støtte til tværgående indsatser i både Tyrkiet og Syrien via FN’s Flygtningeorganisation (UNHCR) som bl.a. arbejder med at yde beskyttelse til internt fordrevne i Syrien og syriske flygtninge i Tyrkiet.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *