Dansk ambassadør i Tyrkiet kaldt til samtale over Koranafbrænding

Den tyrkiske regering klager over Danmarks håndtering af afbrænding af Koranen foran den tyrkiske ambassade.

Foto: Haber.dk

Danmarks ambassadør i Tyrkiet er på ny blevet indkaldt til samtale i det tyrkiske udenrigsministerium, hvor den tyrkiske regering har protesteret over blandt andet afbrænding af Koranen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det tyrkiske udenrigsministerium.

I meddelelsen står der:

– Vi fordømmer på det stærkeste, at den hadforbrydelse, der blev begået i Danmark 24. marts mod vores hellige bog Koranen og vores glorværdige flag, fik lov at blive begået igen 31. marts i ramadanen.

– Vi gentager, at tillade disse afskyelige handlinger som disse under dække af ytringshed er absolut uacceptabelt, og at en sådan tilgang aldrig kan retfærdiggøres.

Ifølge Jyllands-Posten har “en håndfuld demonstranter” fredag 24. marts sat ild til Koranen med en gasbrænder foran den tyrkiske ambassade i København. Der blev ifølge avisen også trampet på det tyrkiske flag.

Berlingske skriver, at Facebook-gruppen “Patrioterne går live” fredag har delt en video af “en håndfuld demonstranter”, at der igen blev trampet på det tyrkiske flag og denne gang også Koranen.

Det tyrkiske udenrigsministerium er tilsyneladende utilfreds med de danske myndigheders håndtering af disse to episoder. I meddelelsen skriver udenrigsministeriet:

– Det ses tydeligt, at de utilstrækkelige juridiske og administrative tiltag og manglen på politisk vilje til at forhindre sådanne handlinger såvel som straffriheden for bagmændene har opmuntre til yderligere provokationer.

– Disse handlinger er et tydeligt bevis på, at islamofobi, xenofobi, diskrimination og racisme er steget på det seneste i Europa.

– Sådanne hadforbrydelser bidrager også til at fornærme dem, der tror på tolerance, en kultur af fredfyldt sameksistens og demokratiske værdier.

LÆS:  Sveriges regering vil forbyde PKK-aktiviteter på svensk jord

– Vi opfordrer på ny de danske myndigheder til at tage de nødvendige skridt mod bagmændene for disse forbrydelser og skridte til effektive tiltag for at forhindre gentagelser af sådanne provokationer.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *