Vaks Wind hakker Danmark til snæver sejr over Nordirland

Jonas Wind blev matchvinder i Parken, da Danmark vandt 1-0 over Nordirland i EM-kvalifikationen.

En skarp og årvågen Jonas Wind og dansk landsholdshistories længste VAR-tjek har sørget for, at fodboldlandsholdet er tilbage på sejrssporet efter en monumental skuffelse for tre måneder siden.

Fredag aften blev Wind matchvinder, da Danmark vandt 1-0 over Nordirland i en EM-kvalifikationskamp i et udsolgt Parken.

Målet faldt lige efter pausen og var tiltrængt efter en træg første halvleg.

Dybt inde i kampens tillægstid troede nordirerne så, at de havde stjålet det ene point, men efter et usædvanligt langt VAR-tjek blev Callum Marshalls udligning annulleret for offside. Det gav fredagens med afstand største jubelbrøl i nationalarenaen.

Kasper Hjulmand og landsholdsspillerne havde udtrykt stor sult efter at revanchere 2-3-kollapset i Kasakhstan, og det lykkedes trods alt resultatmæssigt, om end spillet lod noget tilbage at ønske, og afslutningen på kampen gav et flashback til Astana.

Landsholdet stillede op i en replika af trøjen fra VM i 1986, men nostalgikere savnede nok først og fremmest Lerby, Laudrup og Elkjær til at sætte fut i Danmarks offensiv i de første 45 minutter.

For selv om Danmark i boldbesiddelse angreb i, hvad der kunne ligne en slags 3-2-5-formation, kastede det ikke store chancer af sig i første halvleg.

De arbejdsomme nordirere parerede angreb på angreb og havde samtidig held med at sænke tempoet og trække tiden ved hver tænkelig lejlighed. Den åbenlyse tidsudtrækning irriterede både de danske spillere og piftende roligans.

Halvvejs i kampen så Michael O’Neills mandskab ud til at være på kurs mod det ene point, som nordirerne på forhånd ville være lykkelige for at få.

LÆS:  Norden har givet beskyttelse til 165.000 flygtninge fra Ukraine

Hjulmand må have overvejet indskiftninger i pausen, men valgte at spille videre med sin startopstilling. Det viste sig hurtigt at være en god idé.

Anden halvleg var under to minutter gammel, da en indtil da næsten anonym Jonas Wind hamrede Danmark i front efter at have været først over en dårlig clearing nær mål. Wind dirigerede bolden videre med brystet, før han smækkede den fladt i mål med venstrebenet.

Kort efter fik Rasmus Højlund en friløber, men hele Europas kvalifikationstopscorer afsluttede midt på keeper Bailey Peacock-Farrell.

Nordirland havde store problemer med at kombinere sig frem til chancer, men fik i stedet en kæmpe mulighed på et langt, langt udspark efter en lille times spil. Til sidst var Isaac Price alene med Kasper Schmeichel fra en spids vinkel, og det danske plankeværk måtte bruge en stærk arm for at afværge en udligning.

Det viste sig at være Nordirlands klart største chance i kampen.

I den anden ende angreb Danmark lystigt videre, men fik intet foræret af de grønblusede krigere.

Lært af erfaring fra Kasakhstan ville et dansk 2-0-mål ikke i sig selv være en kampafgørelse, men det var svært at forestille sig, at udbygning af Danmarks føring ikke ville blive det endelige dødsstød for et nordirsk mandskab, der forlod sig på fight og lange bolde.

2-0-målet kom bare aldrig, og derfor kunne Nordirland helt til det sidste klynge sig til håbet om, at en tilfældighed kunne give et ufortjent point.

Det troede nordirerne så også, at de fik, da Callum Marshall dirigerede bolden i nettet i et tætpakket felt, men mere end en håndfuld minutter efter vilde nordirske jubelscener blev målet annulleret for offside.

LÆS:  Stoltenberg til Tyrkiet: Nu skal Sverige og Finland med i Nato

På mandag venter en lignende opgave, når Danmark tager til Ljubljana og indtager favoritværdigheden i udekampen mod Slovenien, der i lighed med Danmark, Finland og Kasakhstan står noteret for seks point efter tre kampe.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud.

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.