Muslimske lande vil have stoppet koranafbrændinger

Organisationen for Islamisk Samarbejde, OIC, som har hovedkvarter i Saudi-Arabien, kræver handling.

Foto: AA

Organisationen for Islamisk Samarbejde, OIC, som har hovedkvarter i Saudi-Arabien, opfordrer til, at der gribes ind over for afbrændinger af Koranen.

De 57 medlemslande har i hovedkvarteret i Jeddah søndag reageret på, at en mand onsdag brændte et eksemplar af Koranen af udenfor en moské i Stockholm.

Onsdagens koranafbrænding i Stockholm var den første, siden dansk-svenske Rasmus Paludan fra det indvandringskritiske parti Stram Kurs i januar brændte en koran af foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

Siden er flere anmodninger om at brænde koraner af blevet afvist af sikkerhedsmæssige årsager, men onsdagens afbrænding blev tilladt af svensk politi.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT var det privatpersonen Salwan Momika, som stod bag. Han har irakisk baggrund og ville med afbrændingen rette kritik mod islam.

OIC har nu på et ekstraordinært møde opfordret medlemslandene til at “træffe fælles og overensstemmende forholdsregler for at hindre gentagelser, hvor kopier af Koranen vanhelliges.”

OIC’s generalsekretær Hissein Brahim Taha, understreger, at det er nødvendigt at sende et klart signal til det internationale samfund om, at det er imod det internationale samfunds normer og regler at fremme religiøst had.

Taha kalder det “en foragtelige handling” at brænde Koranen af.

En række lande har haft indkaldt ambassadører fra Sverige for at protestere over episoden – blandt andre Irak, Kuwait, De Forenede Arabiske Emirater og Marokko.

/ritzau/Reuters

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Danmark sender nu 97 millioner kroner ekstra til Syrien

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *