Danmark sender nu 97 millioner kroner ekstra til Syrien

Den humanitære situation i Syrien er værre end nogensinde før. Danmark støtter det krigsramte land og de hårdt belastede nabolande med yderligere 97 millioner kroner.

Foto: AA

Af Danturk.com

Efter mere end 12 år med borgerkrig og et jordskælv i det nordlige Syrien i februar er de humanitære behov i Syrien større end på noget andet tidspunkt i konflikten. Danmark støtter det krigsramte land og de hårdt belastede nabolande med yderligere 97 millioner kroner.

Det skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene går blandt andet til akut bistand og grundlæggende behov, for eksempel tæpper, telte og støtte til at genskabe personlige dokumenter som pas og id-kort. De går også til at forbedre sundhededen, adgang til vand, støtte til indsatte i fængsler og et felthospital i en flygtningelejr.

– Vi har på ingen måde glemt den syriske befolkning. Med bidraget fortsætter regeringen det stærke danske engagement til at afhjælpe de katastrofale konsekvenser af konflikten i Syrien blandt andet gennem støtte til FN og NGO’er. De leverer hjælp til sårbare civile i Syrien og dets nabolande, siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.

I alt bidrager Danmark i år med 707 millioner kroner til Syrien og nabolande – heraf er 139 millioner kroner givet til at støtte op om akutte behov under jordskælvene i februar.

En del af det samlede danske bidrag har fokus på at fremme flygtninge og fordrevnes evne til at være selvforsørgende, for eksempel ved at hjælpe dem med at drive små virksomheder og på den måde skabe en levevej. Den danske støtte er desuden gået til at hjælpe sårbare syrere med at komme på fode igen efter jordskælvet og i form af telte, fødevarehjælp, sundhedsindsatser, samt adgang til bad og toilet.

LÆS:  Danmark ønsker sanktioner mod Iran efter angreb med kamikazedroner

En anden del af støtten fokuserer på at hjælpe syriske flygtninge og de samfund, som nu huser fordrevne i regionen, blandt andet gennem støtte til hårdt pressede sundhedssystemer i Jordan og Libanon.

Bidraget blev annonceret på den årlige Syrien-donorkonference i Bruxelles torsdag og bliver udmøntet gennem Udenrigsministeriets partnere i regionen, herunder blandt andet danske strategiske partnere, FN-systemet og Internationalt Røde Kors.

Foto: AA

Baggrund

Mere end 15 millioner syrere har i dag behov for humanitær assistance. I øjeblikket lever omkring 90 procent af den syriske befolkning under fattigdomsgrænsen. Samtidig bor knap 6 millioner syriske flygtninge i nabolandene, herunder blandet andet Libanon og Syrien, som har store socioøkonomiske udfordringer, delvist som følge af det store flygtningepres fra Syrien.

Knap 7 millioner syrere er internt fordrevne som følge af konflikten. Dertil kommer behovene for de knap 6 millioner syriske flygtninge, der er bosat i nabolandene. Både Jordan og Libanon står overfor store udfordringer, delvist som følge af det store flygtningepres fra Syrien. Særligt Libanon er ramt af økonomisk finansielle krise.

Det danske bidrag består af humanitære støtte som udmøntes i år, udviklingsindsatser med fokus på selvforsørgelse og freds- og stabiliseringsmidler.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *