Mete Gazoz blev verdensmester i bueskydning

Tyrkiets nationale bueskytte Mete Gazoz blev verdensmester ved at besejre canadiske Eric Peters i mændenes klassiske buefinale i Verdensmesterskab i bueskydning.
Foto: AA

Af Meral BALLEGAARD
meral@danturk.com

Den 24 årig tyrkiske nationale bueskytte Mete Gazoz vandt guldmedaljen ved at besejre canadiske Eric Peters 6-4 i mændenes klassiske buefinale ved verdensmesterskaberne i bueskydning i Tyskland.

Han vandt verdensmesterskabet for første gang i sin karriere. Han skrev også historie som den første tyrkiske bueskytte, der nåede verdensmesterskabet.

– Det var meget godt og meget smukt. Jeg plejede at elske Berlin, men nu elsker jeg det endnu mere. Jeg var den bedste bueskytte, nu er jeg endnu bedre, sagde Mete Gazoz efter mesterskabet.

Da han besejrede Ricardo Soto fra Chile med 6-2 i kvartfinalen i mesterskabet i Berlin, slog nationalatleten sit navn frem blandt de sidste 4 navne.

Da Mete besejrede brasilianske Marcus D’Almeida 7-3 i semifinalen, fik Mete både sit navn til finalen og fik en kvote til OL i Paris i 2024.

Foto: AA

Han repræsenterede Tyrkiet ved OL i Rio 2016 og OL i Tokyo 2020

Den nationale bueskytte Mete Gazoz vandt også guldmedaljen i den klassiske bueskydning i den individuelle kategori ved de olympiske lege i Tokyo 2020, der bragte den første guldmedalje af tyrkisk bueskydning i OL.

Da Mete Gazoz tabte 7-3 til Sjef van den Berg fra Holland i anden runde af Rio 2016, skrev et indlæg på sociale medier efter sin eliminering: “Jeg vil arbejde hårdere og vende tilbage fra Tokyo med en guldmedalje i 2020.”

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Regeringen vil forhindre koranafbrændinger foran ambassader

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *