Regeringen vil forhindre koranafbrændinger foran ambassader

Koranafbrændinger foran ambassader er i modstrid mod danske interesser og danskernes sikkerhed, lyder det.

Foto: AA

Regeringen vil finde et juridisk værktøj, der kan forhindre koranafbrændinger foran udenlandske ambassader

Det siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) til DR.

– Vi har på det seneste set nogle hændelser udført af nogle få personer, som kun tjener det formål at skabe splittelse i en verden, der faktisk har brug for samling.

– Alene søndag har der været fem koranafbrændinger foran udenlandske ambassader i Danmark, og i morgen er der anmeldt syv, siger han.

Regeringen har derfor besluttet, at den vil se på, hvordan man i helt særlige situationer kan “sætte en stopper for forhånelser af andre lande”.

Det er nemlig i direkte modstrid mod “danske interesser og danskernes sikkerhed”, siger udenrigsministeren videre.

Regeringen har taget klart afstand fra og fordømt koranafbrændingerne. Der er tale om dybt krænkende og hensynsløse handlinger fra nogle få personer. De få personer repræsenterer ikke de værdier, som det danske samfund bygger på.

Det skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen fra Udenrigsministeriet lyder det, at “ytringsfriheden er en af de vigtigste værdier i det danske samfund”.

– Sådan skal det efter vores opfattelse være i et åbent demokratisk samfund, og der må aldrig være tvivl om, at ytringsfriheden skal have vide rammer i Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.

Samtidig arbejder Danmark for et godt samarbejde med verdens lande. Og så gør den skærpede sikkerhedssituation i Europa, at det er tid til “opbygning af partnerskaber”.

Det er dog ikke den situation, Danmark står i med den seneste tid koranafbrændinger, lyder det.

LÆS:  Dansk museum hædres i udlandet med stor international pris

Tværtimod bliver Danmark i flere dele af verden set som et land, der “faciliterer forhånelse og nedgørelse af andre landes kulturer, religioner og traditioner”.

– 15 landes regeringer har udsendt fordømmelse af Danmark. Vores ambassadører er blevet kaldt op til samtaler.

– 57 udenrigsministre fra Organisationen af Islamiske Lande (OIC) mødes på mandag som reaktion på koranafbrændingerne i Danmark og Sverige, står der i pressemeddelelsen.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *