En stille aften på kontoret


F.C København er med 0-1 i Polen nu kun 90 minutter fra Champions League

Foto: Gaston Szarman/FCK Media

Af Palle JOHANSEN

Selvom Raków Częstochowa ikke spillede kampen på deres normale hjemmebane der er for lille til Europæiske kampe, og der pga. UEFA’s forbud ikke var udefans fra København, kunne det lille stadion i Sosnowiec med plads til 1.100 tilskuere alligevel melde udsolgt.

Det mangler selvfølgelig også bare når en klub der indtil for få år siden aldrig havde spillet Europæisk nu pludselig står to kampe fra det det forjættede land, det allerfineste, selveste Champions League.

Alligevel var aftenens ene mål, der jo normalt er at betragte som en fodboldkamps absolutte højdepunkt en underlig antiklimatisk affære.

Netop pga. manglen på udefans medførte 0-1 målet ikke det normale brøl men blev nærmest forbigået i total stilhed af de polske fans, som havde bolden blot ramt en knold på banen.

Hvis man tilfældigvis befandt sig på toilettet eller i ølboden da der blev scoret, havde man simpelthen ikke opdaget at kampens vigtigste øjeblik netop havde udspillet sig. Brølet fra stadion måtte vente til polakkerne troede de havde udlignet, inden VAR for anden Europæiske kamp i træk redede København.

Efter scoringen udspillede resten af kampen sig efter samme formel som kampen i Prag for en uge siden, hvor FCK overlod mere og mere initiativ til polakkerne som dog modsat Sparta Prag ikke formåede at finde vej til netmaskerne.

Som i mange andre FCK-kampe denne sæson gav københavnerne et hav af chancer til deres modstandere, men kunne også denne gang ligesom i sæsonens 10 øvrige kampe forlade banen som ubesejrede.

LÆS:  Tidligere FCK-stjerne skifter til Besiktas

At København endnu ikke har tabt denne sæson, skyldes en blanding af en skarp offensiv og en storspillende Kamil Grabara der endnu engang har vist at han er Superligaens bedste målmand.

F.C. København er med sejren i Polen nu meget tæt på Champions League gruppespillet for andet år i træk. Den afgørende returkamp spilles i Parken onsdag d.30/8 kl.21.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *