Cemal Oklu, en af ​​de første lokalpolitikere i Danmark er død

Socialdemokraten og lokalpolitikeren af tyrkisk oprindelse gennem 28 år, Cemal Oklu, i Roskilde døde søndag den 20. august efter længere tids sygdom. Han blev 76 år. Han blev også hædret med ridderkorset for de mange år i det danske demokratis tjeneste af HKH Dronning Margrethe.

Foto: Ünsal Turan

Af Danturk.com

Den 76-årige socialdemokrat og byrådspolitiker af tyrkisk oprindelse gennem 28 år, Cemal Oklu, i Roskilde døde søndag den 20. august efter længere tids sygdom.

Cemal Oklu var en af ​​de første lokalpolitikere af tyrkisk oprindelse i Danmark.

Han kom til Danmark i begyndelsen af ​​1970’erne og Roskilde blev fra begyndelsen Oklus hjemby i Danmark. Han kom i byrådet for Socialdemokratiet i 1985 som én af de første med anden etnisk baggrund, der blev valgt i Danmark.

Efter 28 års lokalpolitisk arbejde trak Cemal Oklu sig tilbage fra arbejdet på rådhuset i 2013. Han ydede store tjenester for det danske og tyrkiske samfund i regionen i løbet af sine mangeårige politiske liv.

Han blev i 2013 hædret med ridderkorset for de mange år i det danske demokratis tjeneste af HKH Dronning Margrethe.

Da han blev hædret med ridderkorset af dronningen afgav Cemal Oklu følgende udtalelse til den tyrkiske journalist, Ünsal Turan, daværende repræsentant for det tyrkiske dagblad Hürriyet i Danmark:

”Dronningen har belønnet mig for 27 års uafbrudt tjeneste for landet som medlem af byrådet. 27 år har været ligesom et universitet. Jeg lærte meget i denne tid. Jeg fik masser af stemmer fra mit område ved hvert valg. Jeg har gjort min pligt og været glad for at være med i de mange år, hvor vi har truffet beslutninger, der kom til at præge byen. Jeg er glad for, at næsten alle af indvandrernes børn i Roskilde i dag går i vuggestue og børnehave. Vi har fået forældrene til at forstå, at det er nødvendigt, hvis ikke deres børn skal være bagud allerede, når de begynder i skolen. – Alt det vil jeg godt tage lidt af æren for. Der er ingen opgave, der ikke kan udføres, hvis det ønskes”.

LÆS:  Skibe med korn sejler igen fra ukrainske havne

Han blev begravet på muslimsk gravplads på Brøndby kirkegård.

Som Danturk.com kondolerer vi familien og pårørende.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *