Kristersson vil drøfte militær bistand til politiet

Den alvorlige kriminalitet i Sverige får landets myndigheder til at undersøge, hvordan militæret kan hjælpe.

Den svenske statsminister, Ulf Kristersson, vil i samarbejde med myndighedschefer undersøge, om militæret kan hjælpe politiet med at bekæmpe kriminelle bander. -Foto: AA

De sidste tre afsnit er tilføjet med info om Foxtrot-netværket samt svar fra NSK.

Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, siger under en tale til nationen torsdag aften, at Sverige befinder sig i “en svær tid” på grund af den seneste tids alvorlige voldskriminalitet i landet.

– Sverige har aldrig før set noget lignende, intet andet land i Europa har set noget lignende, udtaler han.

Han oplyser desuden, at han fredag skal mødes med rigspolitichef Anders Thornberg og kommandørchef Micael Bydén. Det skriver SVT.

Kristersson og myndighedscheferne skal drøfte, hvordan det svenske militær kan hjælpe politiet i deres arbejde mod kriminelle bander.

I Sverige er 11 mennesker blevet skudt og dræbt i september. Det er det højeste antal dræbte med våbenvold i Sverige i næsten fire år.

– Vi skal jage banderne, og vi skal besejre banderne. Vi skal stille dem for retten. Hvis de er svenske statsborgere, skal de idømmes strenge straffe. Hvis de er udenlandske statsborgere, skal de udvises.

Ifølge Kristersson er landets alvorlige voldskriminalitet et resultat af “politisk naivitet, ansvarsløs indvandringspolitik og mislykket integration”.

Derfor vil Sverige lave ændringer i udlændingepolitikken og indføre visitationszoner samt andre tiltag.

Det seneste døgn er tre personer blevet dræbt i voldshandlinger i Sverige.

Blandt de dræbte er en kvinde i midten af 20’erne, der mistede livet i forbindelse med en eksplosion i Uppsala.

Derudover blev en ung mand skudt og dræbt på en idrætsplads i det sydlige Stockholm. Ifølge det svenske medie Expressen er den skuddræbte en rapper.

LÆS:  Putin lægger op til at gøre Tyrkiet til nyt gascenter

På idrætspladsen befandt der sig flere børn og unge, som var til træning, da skudepisoden fandt sted.

Den unge mand har ifølge Expressen forbindelse til konflikten i det kriminelle netværk Foxtrot, hvor der er interne stridigheder.

Netværket er forbundet med en række højt profilerede drab i Sverige og ledes af Rawa Majid, der også kaldes “den kurdiske ræv”.

Efter den seneste tids uroligheder i Sverige har Ritzau adspurgt National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), om Foxtrot-netværket også har aktiviteter i Danmark.

– NSK kan oplyse, at Foxtrot-netværket ikke har etableret sig i Danmark, svarer myndigheden torsdag.

/ritzau/TT

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *