Faysa Idle bryder tavsheden efter opvæksten i bandekrigen

Faysa Idle voksede op midt i bandekrigen i Järva og har mistet både barndomsvenner og familiemedlemmer til gadevolden. Nu udgiver hun en bog om sin opvækst i Tensta. Skarp, storsælgende biografi fra indercirklen af de svenske indvandrerbander udkommer nu på dansk.

A Danturk.com

Faysa Idles biografi ´Et ord for blod` skabte er et must for alle, der vil forstå den nuværende situation i Sverige og blive klogere på den pris søstrene, mødrene og familien betaler for den eskalerende bandevold. Et ord for blod udkommer på dansk hos HarperCollins 16. april.

“Jeg bygger ikke et rigtigt bånd med det andet Sverige, hvis jeg ikke er ærlig om hvad der foregår i mit Sverige”, siger Faysa Idle til Politiken om hendes beslutning om at tale åbent om den bandevold, hun selv har stået midt i.

Genre: Biografi I Originaltitel: Ett ord för blod I Vejl. pris: 269,95 I Format: Indbundet I Sider: ca. 250 I Oversætter: Randi Bjerre Høfring I ISBN: 9788743516965

I 2015 bliver en ung mand dræbt af skud i det nordlige Stockholm. Det meste af Sverige kender ham som en af grundlæggerne af den kriminele bande Dödspatrullen. Faysa Idle kender ham også – det er hendes bedste ven.

Skuddrabet er begyndelsen på en voldelig tid i Sverige: venner bliver til fjender på ingen tid og en blodig konflikt hærger gaderne. En af de første, der vælger side i konflikten er Faysas egen bror. Inden længe gælder truslerne ikke kun ham, men også Faysa Idle og hendes familie.

“Et ord for blod” begynder med familiens flugt fra brorens bryllupsfest, fordi de bliver advaret om, at lejemordere var på vej for at slå dem ihjel for en dusør.

Hvordan bygger man et liv op, når man kan miste det når som helst? Et ord for blod handler om at være menneske, familie og kvinde og om at være fanget mellem det almindelige Sverige og brutal bandevold.

LÆS:  En festaften med poesi og musik på dansk og tyrkisk

Om Faysa Idle: Faysa Idle (f. 1998) er vokset op i Stockholmforstaden Tensta og har mistet både familiemedlemmer og venner i bandekonflikten. I dag arbejder hun som poet og kreatør. “Et ord for blod” er en smuk biografi, der giver læseren indsigt i bandekrigene fra et ganske særligt perspektiv: Som søster, som familiemedlem, som ven – og som ung kvinde.

Man kan møde forfatteren Faysa Idle i Den Sorte Diamant 15. maj kl. 19.00

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *