Stærk debutroman om overgrebets pris

12. april 2024 debuterer Anne Katrine Bagai med den autofiktive roman Døbt.
Om bogen: Udkommer 12. april I Genre: Skønlitteratur I Vejl. pris: 229,95 I Format: Softcover med flapper I Sider: ca. 180 I ISBN: 9788775960804

Døbt skildrer, hvordan 12-årige Miriams liv forvandles til et uafrysteligt helvede af skam og angst efter den fem år ældre Jonas’ grooming og voldelige overgreb.

Romanen følger Miriam til hun er 25, og den trækker nådesløst forhænget til side, så alle kan se, hvad overgrebets pris er for Miriams liv, relationer og muligheder som barn, teenager og ung kvinde.

Romanen skildrer Miriams kamp for at bygge sin tilværelse op med et ubearbejdet overgreb i bagagen. Den viser offerets sårbarhed og kamp og stiller skarpt på sundhedssystemets og myndighedernes uformåenhed overfor de sår, som samfundet endnu ikke har lært at se.

“Fra dit bord har du udsigt til den runde park. Det er herfra, du skriver til mig.

Du har læst mine digte. Du skriver: ”Du skriver vidunderligt.” Dine breve er lange som essays, og har et utroligt ordforråd. Jeg skal slå hvert andet ord op, derefter de synonymer, der beskriver det.

Du spørger ind til, hvorfra min interesse kommer. Du taler ikke om mig, men om mit sprog. Det er mit sprog, der har talent. Du vil vise mig vejen. Jeg er 12 år. Du er 17, og snart voksen.”

(Uddrag fra bogen)

Om forfatteren: Anne Katrine Bagai (f. 1994) er cand.mag. i litteraturhistorie, og arbejder som tekstforfatter og skrivekunstlærer. Hun er aktiv i Odenses kulturliv som litteraturformidler og projektleder af Skriveværkstedet SKRIV og er medarrangør af Spoken Word Festival.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Hemmeligheder, frihed og søsterskab midt i en krigstid

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *