NATO BALTOPS-øvelse har startet i Østersøen i krigens skygge

Årets største flådeøvelse i Østersøen startede med Sverige og Finland, hvor over 45 skibe fra 14 NATO-lande træner sammen. Danmark deltager med dykkerskibet Søløven og en specialiseret minerydningsenhed.

Danturk.com

KØBENHAVN – NATO ‘Baltops 22’-øvelse startede i Østersøen i weekenden, hvor de kommende NATO-medlemmer, Sverige og Finland, som Tyrkiet er imod deres medlemskab, deltog i.

I alt 45 krigsskibe, 7.000 soldater og 76 krigsfly og helikoptere fra 16 lande, hvoraf 14 er NATO-medlemmer, er involveret i øvelsen, der varer frem til 17. juni.

Øvelsen hedder ”Baltic Operations (Baltops) 2022” og er den største maritime øvelse i Østersøen og en af de største øvelser i Nordeuropa i år. Der deltager både NATO og partnernationer i øvelsen, som er amerikanskledet.

Søværnet deltager i år med dykkerskibet Søløven, to skibe fra minerydningsstyrken og et team fra minedykkerne. Derudover deltager et danske stabsbidrag til øvelsesledelsen og logistisk støtte på Bornholm. I alt deltager cirka 50 danske søfolk i øvelsen.

”De danske minerydningsenheder og minerydningsdykkere er meget specialiseret og hører til i toppen af NATO på grund af bl.a. et unikt, mobilt, danskudviklet system,” siger Dan B. Termansen til forsvaret.dk, der er chef for 2. Eskadre, der bidrager til øvelsen.

Finland sendte også 200 soldater til øvelsen. Sverige er vært for den 51. Baltops øvelse, som fejrer 500-året for sin flåde. 14 NATO-medlemslande, herunder Tyrkiet, deltager i Baltops 22-øvelsen.

Udover Tyrkiet deltager Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Letland, Litauen, Holland, Norge, Polen, Sverige, England og USA i øvelsen, som har været afholdt siden 1972.

Øvelsen vækker endnu mere opmærksomhed på grund af Ruslands krig mod Ukraine og Sverige og Finlands ansøgning om NATO-medlemskab. Det blev oplyst, at øvelsen vil teste ‘etablering af kontrol i Østersøen’ og ‘evnen til at overføre store militære styrker til et hvilket som helst sted i regionen på kort tid’.

LÆS:  Det tyrkiske U21 landshold tabte over Danmark i Vejle

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *