Rejsen mod Europa – de første 10.000 år

Rejsen mod Europa – de første 10.000 år er fortællingen om det moderne Europas tilblivelse.

Rejsen mod Europa – De første 10.000 år Jakob Danneskiold-Samsøe 1. udgave 2022. Hardcover m. smudsomslag ISBN: 9788712067184 Antal sider: 536, Pris: 399,95 kr. Udgiver: Gads Forlag. Udgivelsesdato: 25-04-2022

Bogen tager os med fra de første stenaldermennesker på kontinentet og frem til begyndelsen af 1800-tallet, da det europakort, som vi kender i dag, var begyndt at tage form.

Det er historie i ordets bredest mulige betydning – det handler om opfindelser, kultur, tro og økonomi; betydningen af skriftlighed og bogtrykning, modersmålenes udvikling, handel, katedralbyggeri, medicinhistorie, mekaniserede save til skibsbygning og meget, meget mere.

Naturligvis hører vi også om de store krige og revolutioner, men altid med udgangspunkt i, hvilken betydning de fik. Og hele den eventyrlige rejse er fortalt levende, personligt og underholdende.

Bogen er den første af to, som samlet fortæller hele historien om Europa – fra neandertalerne til i dag.

OM FORFATTEREN
Jakob Danneskiold-Samsøe (f. 1968) er uddannet historiker ved Københavns Universitet og fil.dr. ved Lunds Universitet. Jakob Danneskiold-Samsøes speciale er europæisk historie i 1500- og 1600-tallet med særlig vægt på videnskabshistorien, men han har i sin forskning og formidling spredt sig over emner fra middelalderen til det 20. århundrede.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LÆS:  Enighed om at give Ukraine pause på afdragelse af gæld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *