Enighed om at give Ukraine pause på afdragelse af gæld

En gruppe bilaterale kreditorer har i solidaritet med Ukraine besluttet at give Ukraine gældshenstand – altså en pause på landets gældsafdragelse – frem mod slutningen af 2023. Canada, Frankrig, Japan, Tyskland, UK og USA efterkom således onsdag den 20. juli et ukrainsk ønske om henstand.

Foto: Udenrigsministeriets hjemmeside

Danmark er ikke bilateral kreditor til Ukraine, men har fulgt og støttet initiativets tilblivelse som observatør i gruppen af bilaterale kreditorer, skrives i Udenrigsministeriets hjemmeside.

Gældshenstanden gives for at støtte Ukraine, som er hårdt presset økonomisk efter Ruslands angreb på landet i februar. Angrebet har vanskeliggjort landets eksportmuligheder samt bevirket øget inflation og en forventning om en halvering af Ukraines BNP for 2022.

Siden Rusland invaderede Ukraine, har Danmark støttet ukrainerne med 668 millioner kroner i humanitær bistand, til at understøtte Ukraines krigsramte økonomi. Indsatserne inkluderer humanitær minerydning, genhusning af fordrevne, fødevareindsatser og beskyttelse af piger og kvinder mod seksuel- og kønsbaseret vold. Hjælpepakken inkluderer også finansiering af beboelsesenheder til UNHCRs genhusningsindsats leveret af Beredskabsstyrelsen.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LÆS:  Der er en, der skal af et passende sted!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *