Huseyin Arac hædret af dronningen Margrethe

HUSEYIN ARAC HAR MODTAGET EN DANSK ORDEN OG EN KONGELIG MEDALJE

Huseyin Arac, en dansk politiker af tyrkisk oprindelse blev hædret af Dronning med ”De kongelige danske Ridderordeners Kapitel” og ”Dronningens Fortjenstmedalje”.

Hüseyin Arac er sammen med sin kone Nafiye, datteren Susan, sønnen Gürkan og børnebørn. Foto: Fra Arac FBs side.

Danturk.com

Huseyin Arac, tolk og politiker fra Århus fik et ganske særligt brev fra hoffet. I brevet stod der, at han var indstillet til at modtage De kongelige danske Ridderordeners Kapitel også kaldet Ordenskapitlet og Dronningens Fortjenstmedalje.

Dronningens Fortjenstmedalje i sølv kan tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme ansættelsesmyndighed i den offentlige sektor.

Lykønskningsbeskeder strømmede ind på Aracs Facebook-væg fra både borger med udenlandske baggrund og dansk baggrund,  hvor de skriver: ”du er vores stolthed”. De især takkede ham for hans tjenester til den by, de bor i, og til borgere i deres lykønskningsbeskeder.

”Jeg ser det som et skulderklap og en anerkendelse af mine mere end 40 års tjeneste i den offentlige sektor som tolk, specialist i Århus Kommune og politiker. Det er altid rart at blive anerkendt, siger den 66-årig tolk og politiker, Huseyin Arac.

“Efter mere end 40 års tjeneste i den offentlige sektor tildelte vores dronning ”Dronningens Fortjenstmedalje”. Tak. Jeg modtog medaljen på vegne af vores samfund.” skrev han i en kort besked på Facebook.

Huseyin Arac er statsanerkendt tolk og ansat ved Folkeinformation. Han er foredragsholder vedrørende; integration, ungdomskriminalitet, psykisk syge, ligestilling, Tyrkiet og Mellemøsten, konflikten i Kaukasus, Mellemøsten.

Han har siden 1. januar 2010 været medlem af Aarhus Byråd, og han har også tidligere (januar 1994 – februar 2005) været medlem af Aarhus Byråd. Han er næstformand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, næstformand for Sundhed- og Omsorgsudvalget. Han er stadigvæk medlem af bestyrelsen og repræsentantskabet for Midttrafik.

LÆS:  FCK er klar til Champions League-gruppespil

Udover at være medlem af Aarhus byråd, har han også været folketingsmedlem for Socialdemokraterne fra 2005 til 2008. Han var den første folketingsmedlem, der stammer fra Tyrkiet.

Arac er født i 1956 og kom til Danmark som søn af en tyrkisk arbejderfamilie i 1972 fra Corum, i den centrale del af Tyrkiet. Han er gift og har to voksne børn og børnebørn.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *