Ledigheden faldt i juni til 10,3 procent i Tyrkiet

Seneste nyt om arbejdsløse i Tyrkiet: Antallet af ledige i Tyrkiet faldt med 0,3 procent i forhold til måneden før og ledigheden udgjorde dermed 10,3 procent i juni af arbejdsstyrken. I denne periode var antallet af ledige 3 millioner 541 tusinde personer.

Danturk.com

Ifølge officialletal fra det tyrkiske statistiske institut (TUIK) for juni måned faldt antallet af ledige i aldersgruppen 15 år og derover i Tyrkiet med 136 tusinde personer i juni sammenlignet med den foregående måned og blev 3 millioner 541 tusind personer.

Mens arbejdsløsheden blev opgjort til 10,3 procent med et fald på 0,3 point, faldt den med 0,6 point i forhold til samme måned året før.

I den nævnte måned forblev arbejdsløsheden for den unge befolkning i alderen 15-24 år uændret i forhold til måneden før og blev 20,4 procent.

Antal beskæftigelse 30 millioner 866 tusind personer

Antallet af beskæftigede faldt med 46 tusinde i juni i forhold til måneden før og blev 30 millioner 866 tusinde personer, mens beskæftigelsesfrekvensen faldt med 0,1 procent til 47,8 procent. Mens denne sats var 65,3 procent for mænd, var den 30,6 procent for kvinder.

Kun 35,5 procent af arbejdsstyrken er kvinder

Arbejdsstyrken faldt med 182 tusinde personer i forhold til måneden før og ledigheden udgjorde dermed 34 millioner 407 tusinde kvinder, mens erhvervsfrekvensen faldt med 0,4 procentpoint til 53,2 procent. Arbejdsstyrken var 71,3 procent for mænd og 35,5 procent for kvinder.

Arbejdsløsheden blandt den unge befolkning i alderen 15-24 år forblev uændret i forhold til måneden før og blev 20,4 procent. Arbejdsløshed i denne aldersgruppe; Det blev anslået til at være 16,3 procent for mænd og 27,9 procent for kvinder.

LÆS:  Danmark giver 10 mio. kr. i humanitær støtte til oversvømmelserne i Pakistan

Den gennemsnitlige arbejdstid om ugen er 44,5 timer

Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid, korrigeret for sæson- og kalendereffekter, for de beskæftigede i reference perioden steg med 0,6 timer i forhold til måneden før og blev 44,5 timer.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *