Danmark giver 10 mio. kr. i humanitær støtte til oversvømmelserne i Pakistan

Pakistan er hårdt ramt af oversvømmelser. En tredjedel af landet står under vand. 33 mio. mennesker er ifølge FN påvirket og over 6 mio. har humanitære behov. Pakistan har erklæret situationen for en national katastrofe.

Foto: AA

Pakistans myndigheder og FN har bedt omverdenen om akut støtte til at håndtere de voldsomme ødelæggelser og humanitære behov. Danmark imødekommer behovet og yder støtte på 10 mio. kr. Bidraget gives til FN’s flygtningehøjkommissariat, UNHCR, skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

”Det er sørgelige billeder, vi ser lige nu fra Pakistan. Hjem, der bliver revet bort af stormfloden. Forældre, der redder deres børn fra vandmasserne. Oversvømmelserne er endnu et eksempel på, at det er de mest sårbare, der bliver hårdest ramt af klimaforandringerne. Danmark fortsætter med at støtte klimaindsatser globalt, og vi giver en håndsrækning til UNHCR’s nødhjælpsarbejde i Pakistan,” siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Den danske støtte til UNHCR vil gå til nødhjælpsarbejdet i Pakistan. UNHCR har indtil videre leveret akut nødhjælp i form af telte, presenninger, sanitære produkter, tæpper og soveunderlag. Danmark støtter behovene for fortsat akut nødhjælp og beskyttelse af kvinder og børn i de berørte områder.

Baggrund:

Pakistan har siden midten af juni været hårdt ramt af monsunen. I de værst ramte områder har nedbøren været over 67 procent af de normale niveauer, hvilket har ført til voldsomme oversvømmelser og jordskred og ødelæggelser af huse og infrastruktur. Over 1.000 personer er omkommet, mere end 1.500 er tilskadekomne og mere end 184.000 er fordrevet fra deres hjem indtil videre. Ifølge FN er 33 million personer påvirket af oversvømmelserne, og 6,4 millioner har behov for nødhjælp, heraf er 421.000 flygtninge.

LÆS:  46 personer er fundet døde i lastbil i Texas

Danmark støtter allerede UNHCR’s arbejde i Pakistan for de 1,3 mio. flygtninge, der er fordrevet fra Afghanistan.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *