Den tyrkiske justitsminister advarer Sverige og Finland

Den tyrkiske justitsminister Bekir Bozdag anklagede Sverige og Finland for ikke at udlevere terrorforbrydere og ikke at overholde den aftale, de underskrev.

Foto: Tyrkiets Justitsministeriums hjemmeside

Danturk.com

Den tyrkiske justitsminister Bekir Bozdag sagde, at Sverige og Finland endnu ikke har udleveret nogen terrorforbrydere vedrørende den udleveringsaftale, de underskrev.

Han udtalte vedrørende den udlevering, der blev anmodet om fra Sverige og Finland, at de to lande ikke har opfyldt Tyrkiets forventninger i denne henseende indtil videre, og at medmindre disse forventninger bliver indfriet, vil NATO-medlemskabsprocesserne “ikke gå et skridt fremad”.

På et pressemøde i Istanbul lørdag besvarede ministeren et spørgsmål om mødet, der vil finde sted den 26. august mellem Finland, Sverige og Tyrkiet

“Ingen af ​​de personer, der er anklaget for terrorforbrydelser fra Sverige og Finland, hvis udlevering er blevet anmodet af Tyrkiet, er indtil nu ikke blevet udleveret til Tyrkiet. Der har heller ikke været nogen positiv officiel tilbagevenden til Tyrkiet om nogen person, der er blevet retsforfulgt for terrorforbrydelser i Tyrkiet, og hvis udlevering er blevet anmodet om. Vores forventning handler ikke om dem, der er anklaget for bedrageri. Den svenske og finske regering burde forstå dette udmærket. Tyrkiets anmodning handler om de personer, hvis anmodning er anklaget for terrorforbrydelser. Der er ingen problemer mellem Tyrkiet-Sverige og Tyrkiet-Finland med hensyn til udlevering af personer, der er anklaget for andre retsforbrydelser”, sagde Tyrkiets justitsminister.

Han mener at det er også uetisk og ikke korrekt af svensk side at tage en tilgang, som om der er et problem i denne sag, og som om Tyrkiets krav er relateret til dem.

LÆS:  Frankrig: EU arbejder på sanktioner mod Iran

”Så længe Tyrkiets forventninger til dette spørgsmål ikke indfries, vil Sverige og Finland ikke blive anset for at have opfyldt deres løfte til Tyrkiet i trepartsaftalen. Det er derfor, NATO-medlemskabsprocessen ikke vil gå et skridt videre,« sagde han.

En betinget aftale

Efter tilsagn fra Sverige og Finland på møderne før NATO-ledertopmødet i Madrid i juni, besluttede Tyrkiet at støtte disse to landes ansøgninger om NATO-medlemskab.

I det underskrevne memorandum blev det noteret, at Sverige og Finland forpligtede sig til at bekæmpe PKK, der er anerkendt som en terrororganisation, og ikke at støtte YPG/PYD.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan advarede om, at hvis Sverige og Finland ikke holder deres løfter, vil disse to landes NATO-medlemskaber muligvis ikke blive ratificeret i det tyrkiske parlament.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *