Dansker købte tyrkisk fodboldklub og blev klubpræsident i Tyrkiet

Den tyrkiske klub, Göztepe blev købt af Sports Republic, der ejes af dansk forretningsmand, Rasmus Ankersen. Sports Republic bliver den første udenlandske investor i den tyrkiske fodboldhistorie. Ankersen bliver den første klubpræsident i Tyrkiet.

Foto: Fra fodboldsklubben Göztepes hjemmeside.

Danturk.com

Dansk forretningsmand Rasmus Ankersen, som er medejere Sports Republic, har købt den tyrkiske klub, Göztepe.

Virksomheden Sport Republic overtager 70 procent af klubben og Rasmus Ankersen bliver ny klubpræsident i Göztepe, og den første klubpræsident i Tyrkiets fodboldshistorie, oplyser klubbens hjemmeside.

Rasmus Ankersen: Vi er den første udenlandske investor

”Vi er kommet til et svært land. Vi er den første udenlandske investor i fodbold. Folk er meget involveret i fodbold. Der er en stor fodboldtradition i England, men når vi ser på Göztepe-fans, er de ligesom engelske fans, måske flere. Vi ser dette som en stor mulighed. Det er nødvendigt at etablere en god kommunikation med fansene”, siger Ankersen ifølge klubbens hjemmeside.

Göztepe rykkede ud af Superligaen i Tyrkiet sidste sæson og frister derfor øjeblikkeligt en tilværelse på 1. liga, men den ny ledelse med danske frontfigurer vil gerne tage turen op igen.

Efter overdragelsesprocessen blev der afholdt en lancering på Göztepe Gürsel Aksel Stadion. Mehmet Sepil, tidligere ejer af Göztepe, Rasmus Ankersen, CEO for Sport Republic, og medejere og præsident Henrik Kraft for Sport Republic, deltog i lanceringen.

Ankersen: Være tålmodige

”Når man ser på mine oplevelser inden for fodbold, vil man se, at jeg er gået gradvist frem. Vi vil gerne udvikle klubben og flytte den til Superligaen. Vi ønsker at gøre succesen permanent, ikke kun for én sæson. Vi er ret spændte. Det er ikke kun en investering, vi har brugt meget overarbejde de sidste 18 måneder. Nu forstår vi, at vi er på det rigtige sted. Göztepe har et kæmpe potentiale. Vi må vente lidt på Europa. Vi skal udvikle infrastrukturen meget solidt. Vores primære mål er Superligaen. Europæiske kampe er lidt langt væk i øjeblikket, men lad os følge de trin, vi møder, og være tålmodige. Vi vil forsøge at nå Superligaen igen i en ikke alt for lang fremtid. Vi vil investere, men vi er her ikke for at spilde penge. Vi vil forsøge at opnå succes på en bæredygtig måde. Vi vil forsøge at få et smil på læberne på alle vores fans.” siger han i lanceringen.

LÆS:  U21-LANDSHOLD KAMP mellem Danmark og Tyrkiet d. 14. juni i Vejle.

Henrik Kraft: Vores mål her er at integrere fodboldklubber

”Vi har et meget langt og vanskeligt investeringsprojekt. Vi overtog Southampton i januar. Nu arbejder vi meget hårdt. Vores mål her er at integrere fodboldklubber. Vi gør en indsats for, at disse klubber bliver en del af en større gruppe. Vi forsøger at dele den bedste fodboldvidenskab eller bedste praksis. Vi gør en indsats for at hjælpe klubberne til at få gavn af hinanden. Fra akademiet til Premier League forsøger vi at skabe det passende miljø for fodboldspillere til at spille på den mest passende måde. Vi er meget glade for at have investeret i Göztepe, som passer til vores klubmodel. Fans skal være lidt tålmodige. Dette er en langsigtet investering. Vi vil bruge alle de ressourcer, vi har, og forsøge at bringe klubben til det bedste sted.” siger Henrik Kraft, der er medejere og præsident af Sport Republic.

Selskabet Sport Republic med de to danske frontfigurer ejer i forvejen Premier League-klubben Southampton. Den serbiske rigmand Dragan Solak er også en del af Sport Republic.

Rasmus Ankersen var tidligere direktør i Premier League-klubben Brentford samt bestyrelsesformand i FC Midtjylland. De to klubber har samme ejer. Han forlod dog begge poster i slutningen af sidste år, da han trådte ind i Sport Republic.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *