Dronning Margrethe har frataget prins Joachims børn deres titler

Kongehuset annonceret i en pressemeddelelse onsdag, at Dronning Margrethe har frataget prins Joachims børn deres titler.

Foto: Haber.dk

Danturk.com

Ifølge en pressemeddelelse fra kongehuset, besluttede Droning Margrethe, at Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder. Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer.

Det betyder, at prins Nicolai, prins Felix, prinsesse Athena og prins Henrik fra 1. januar 2023 ikke længere må kalde sig prinser og prinsesse. I stedet skal de fremover tiltales excellencer eller grever og komtesse af Monpezat.

Ifølge pressemeddelelsen var droningens hensigt at give de fire børnebørn friere rammer.

“Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer,” skrev kongehuset i en pressemeddelelse.

( Sergei Gapon – Anadolu Ajansı )

Dronningens beslutning har skabt rystelser i den kongelige familie.

Ifølge TV2 udtalte kort efter annonceringen Prins Joachims gren af den kongelige familie sig til B.T., hvor de kaldte beslutningen chokerende.

”Vi er alle uforstående over for beslutningen. Vi er kede af det og i chok. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel. Børnene føler sig udstødt. De kan ikke forstå, hvorfor deres identitet tages fra dem, lød det fra grevinde Alexandra, mor til Nicolai og Felix, på vegne af sig selv, prins Joachim og prinsesse Marie”. skriver TV2 på sin hjemmeside.

LÆS:  Rejsen mod Europa – de første 10.000 år

Læs hele pressemeddelelsen fra kongehuset:

Ӯndringer i titler og tiltaleformer i den kongelige familie

I april 2008 tildelte Hendes Majestæt Dronningen sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlen af greve, grevinde og komtesse af Monpezat. I maj 2016 blev det desuden meddelt, at Hans Kongelige Højhed Prins Christian som den eneste af Dronningens børnebørn forventes at modtage årpenge fra staten som voksen.

I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder. Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år.

Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer.

Alle fire børnebørn fastholder deres plads i arvefølgen.”

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *