Lazio placerer kniven for struben på FCM i Europa League

FCM er tvunget til sejr i sidste gruppespilskamp i Europa League efter et nederlag på 1-2 ude mod Lazio.

Afsnit to og fire er præciseret, da FCM blot skal bruge en sejr for at kunne videre.

Trods en drømmestart kunne FC Midtjylland ikke hente point med hjem fra den svære udekamp mod Lazio torsdag.

Et nederlag i Rom på 1-2 betyder, at FCM skal vinde hjemme mod Sturm Graz i sidste runde af Europa Leagues gruppespil, hvis man vil have en chance for at gå videre. Men det vil til gengæld også være nok.

Da Sturm Graz efterfølgende slog Feyenoord 1-0, ligger østrigerne og Lazio i toppen med otte point, mens FCM og hollænderne har fem point hver.

Hvis FCM slår Sturm Graz, er man sikret avancement, da man i tilfælde af pointlighed med østrigerne vil være mindst lige indbyrdes, mens FCM’s har den bedste samlede målscore af de to hold.

Skulle Feyenoord slå Lazio, mens FCM slår Sturm Graz, så alle hold ender på otte point, vil FCM som minimum have næstbedste målscore i gruppen og dermed gå videre.

En tredjeplads i gruppen vil sende FCM over i Conference Leagues knockoutfase.

De danske vicemestre fik ellers præcis den start, de kunne have drømt om på Stadio Olimpico.

Gustav Isaksen straffede med et listigt langskud Lazio for en stor fejl i defensiven allerede efter otte minutter.

I hvad der nærmest blev en kopi af første halvleg af kampen i Rotterdam mod Feyenoord senest, fik den tidlige scoring hanket op i hjemmeholdet.

Stille og roligt fik Lazio sat sig på spillet, og FCM-defensiven fik mere og mere travlt med blot at holde paraderne oppe.

En stor del af forskellen fra 5-1-kampen i Herning var, at Lazio havde taget stjernemidtbanemanden Sergej Milinkovic-Savic med fra start.

LÆS:  Relationers betydning i pædagogik og behandlingsarbejde

Ham havde danskerne svært ved at tøjle, og ti minutter fra pause kunne de ikke holde stand længere. Med en lige så intelligent afslutning som Isaksen tidligere i kampen udplacerede Milinkovic-Savic FCM-keeper Jonas Lössl.

Lige efter måtte Erik Sviatchenko redde på målstregen, og FCM slap i omklædningsrummet med 1-1.

Begge hold ramte overliggeren tidligt i anden halvleg, men efter fem gode danske minutter satte hjemmeholdet sig igen på begivenhederne.

Især Mattia Zaccagni på venstrekanten terroriserede FCM’s højre forsvarsside, som han også gjorde i første halvleg.

Det var også ham, som gled igennem efter 58 minutter og fik sendt bolden på tværs i feltet til indskiftede Pedro Rodríguez. Resolut klappede han fladt læderet i nettet til 2-1.

FCM havde svært ved at få fat om kampen igen. Det duftede mere af 3-1 end af 2-2, og det var også kun en snert VAR-offside, som fratog Pedro sin anden scoring med ti minutter igen.

Juninho fik kort efter bolden i Lazios mål, men også det blev korrekt annulleret for offside. Det var det tætteste på en udligning, danskerne kom.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud.

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.