Kunstig intelligens kan forudsige menneskers politiske holdninger

I en undersøgelse foretaget i Danmark blev det konstateret, at en persons politiske holdning kan forudsiges med 61 procent nøjagtighed ved hjælp af billedanalyse ved anvendelse af kunstig intelligens.

Foto: AA

Af Cevdet KOCAMAN
cevdet@danturk.com

 I en undersøgelse, der blev gennemført i Danmark, blev det konkluderet, at politiske holdninger hos individer kan forudsiges med 61 procent nøjagtighed gennem fotoundersøgelse ved hjælp af kunstig intelligens.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu Ajansi og expatguideturkey.com.

Ifølge Anadolu Ajansi og Expatguideturkey.com har forskeren Dr. Stig Hebbelstrup Rye Rasmussen og hans hold fra Aarhus Universitet igangsat en forksning, der undersøger sammenhængen mellem menneskers ansigtsudtryk og deres politiske holdninger.

Forskere brugte fotografier af politikere og folketingsmedlemmer i undersøgelsen, der stillede op til kommunalvalget 2017 i Danmark. 4.647 kandidaters fotografier blev analyseret.

Forskere har brugt Microsofts teknologi til ansigtsgenkendelse og forskellige algoritmer for at kunne identificere personers humør, ansigtsudtryk og ansigtsstruktur.

I undersøgelsen blev det konstateret, at kunstig intelligens kunne forudsige politisk ideologi ud fra ansigtsudtryk med en nøjagtighed på 61 procent.

I den undersøgelse blev det angivet, at kunstig intelligens brugte “dyb læringsmetode”, som har evnen til at efterligne menneskers adfærd og læringsevne.

Resultaterne af undersøgelsen blev offentliggjort i “Scientific Reports”.

Mens kunstig intelligens og relateret teknologi præsenteres på en interessant måde for mennesker på verdensplan, mener mange, at det har lige så meget skade som gavn.

Kunstig intelligens, som er en utopi for nogle, er blevet en dystopi for andre

I scenariet i Kina, hvor ansigtsgenkendelsessystemer bruges til at score borgernes statsborgerskab og bestemme “den ønskelige borger”, tegner kunstige intelligenssystemer et dystopisk billede.

LÆS:  Danskerne har svært ved at betale deres elregninger

I Vesten kan disse systemer præsenteres som en brugervenlig enhed for mennesker.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *