Danskerne har svært ved at betale deres elregninger

Elpriserne i Danmark nåede rekordhøje. Et stigende antal danskere har svært ved at betale deres elregning.

Foto: Haber.dk

Danturk.com

Både elselskaber og elforbrugere er ikke glad for de stigende elpriser. Mens mange elforbruger kæmper for at betale deres elregninger, er elselskaberne bekymrede for ikke får pengene igen fra kunderne.

Elselskaber siger til TV2, at flere kunder henvender sig til selskaberne i håbet om at dele deres regninger op i mindre bidder, da de ellers ikke har mulighed for at betale til tiden.

Ifølge TV2 er det elselskaberne Andel Energi, Energi Fyn, Velkommen og Norlys, der melder om markant flere henvendelser fra kunderne.

”Vi ser, at kunder, der ikke tidligere har haft behov for hjælp, nu ringer til os og beder om at få delt deres betalinger op i mindre dele”, siger Michelle Hald, pressechef i Norlys til TV2.

Selskabet oplyser, at de i øjeblikket får 40 procent flere opkald fra kunder, der er bekymrede for de høje elpriser, skriver TV2 på sin hjemmeside.

I følge TV2, er det både private og erhvervskunder, der ringer ind og efterspørger råd til at spare på energien.

“Langt de fleste af vores kunder bliver opkrævet en gang i kvartalet, men vi har mulighed for at dele regningen op i nogle mindre bidder, og det, oplever vi faktisk, er en stor hjælp for kundernes privatøkonomi”, fortæller hun til TV2.

Michelle Hald tilføjer, at de stigende priser skyldes manglen på energi i Europa i øjeblikket. Når selskabet henter el ude på markedet, betaler de derfor en højere pris for det.

“Det betyder, at vi har behov for at stille nogle større sikkerheder ude på markedet, når vi handler med højere priser. Risikoen for, at vi ikke får pengene igen fra kunderne, er jo større i sådan en usikker tid. Fordi elselskabernes fortjeneste er fastlagt i de elprisaftaler, som de indgår med kunderne, har selskaberne ikke en større indtjening, selvom priserne på el stiger”, udtaler hun til TV2.

LÆS:  Royal Run: Der var motionfest i Danmark

Kilde: TV2

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *