Kvindelige elitesportsfolks betydning for kvindekampen i mange lande

Hvis du kan se det, kan du blive det. Rollemodeller betyder noget også i elitesport

Foto: Yildiz Facebook side

Hvad betyder det at den tunesiske tennisspiller, Oms Jabeurs deltager i den ældste og mest prestige tennisturnering?

Faktisk en hel del, og at der er Tunesien er heller ikke tilfældigt. Det var her det arabiske forår startede og spredte sig til lande som bl.a Egypten, Libyen og Yemen.

Og selv om det ikke første til de forventede demokratiske reformer så er der alligevel sket en række store ting i Tunesien – takket være de modige kvindeorganisationer.

Jeg rejste til landet og fik også besøg af en række kvinderettighedsgrupper, som fulgte min valgkamp i 2015 og igen 2019.

Deres kamp for rettigheder har båret frugt og derfor skal Oms succes også ses i det lys og det forbillede hun er og kan være for mange små piger ikke bare i Tunesien men i de nordafrikanske lande og Mellemøsten.

Hvis du kan se det, så kan du også blive det! Rollemodeller betyder noget og forhåbentligt er denne udvikling med elite-sportsudøvere er noget der er kommet for at blive.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *