Thriller-debut om skyld og overgreb nomineret til prestigefyldt bog-pris

Om bogen: Udgivet 7. marts 2023 I Genre: Thriller I Vejl. pris: 229,95 I Originaltitel: Terapiassa I Oversætter: René Semberlund Jensen I Format: Indbundet med smudsomslag I Sider: 384 I ISBN: 9788794232562

Finske Martta Kaukonen er nomineret til en af Skandinaviens mest prestigefyldte litteraturpriser. Hendes debutroman er Finlands kandidat til Glasnøglen 2024. Romanen, der bærer den danske titel Hvad ser du, udkom på dansk sidste år hos Forlaget Falco.

Thrilleren Hvad ser du har gået sejrsgang i Norden og Tyskland, og er nu også med i opløbet om en af Skandinaviens mest prestigefyldte litterære priser. Hvad ser du er nemlig nomineret som Finlands kandidat til Glasnøglen i 2024.

Glasnøglen er en fælles skandinavisk krimipris, der hvert år tildeles en finsk, dansk, svensk, islandsk eller norsk forfatter. I Danmark er det Det Danske Kriminalakademi, der nominerer en roman til Glasnøglen. Danmarks kandidat er ikke offentliggjort endnu.

Overgreb, skyld og frigørelse er hovedtemaer i Hvad ser du. Psykoterapeuten Clarissa får den unge kvinde Ira som klient. Ira er morder og håber, at forløbet hos Clarissa kan blive hendes frikort ud af fængselet, hvis politiet skulle få færten af hende. Det er dog kun den ene af de to kvinder, der ved, at de deler en dyster hemmelighed, og den anden må samle brikkerne, før det er for sent.

Kaukonens roman er solgt til udgivelse i 16 lande, og lå på de tyske bestsellerlister. Film-rettighederne er solgt til produktionsselskabet Legendary Tobis, der har stået bag biografhits som Det femte element og Hannibal.

Glasnøglen uddeles til sommer

Om forfatteren: Martta Kaukonen (f. 1976) bor i Helsinki og har en kandidatgrad i kunst. Martta er foruden forfatter også filmkritiker. Debutromanen Hvad ser du har høstet stor anerkendelse og er solgt til udgivelse i 16 lande.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Mette Frederiksen lader chatrobot skrive indledning på tale

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *