Mette Frederiksen lader chatrobot skrive indledning på tale

Kunstig intelligens vil forandre vores samfund i et omfang, vi slet ikke forstår endnu, siger statsministeren.

Foto: AA

Statsminister Mette Frederiksen (S) har ladet chatrobotten ChatGPT skrive indledningen til sin tale onsdag ved Folketingets afslutningsdebat.

– Det, jeg lige har læst op her, er ikke skrevet af mig eller noget andet menneske for den sags skyld.

– Det er skrevet af en kunstig intelligens – ChatGPT. Og selvom den måske ikke rammer helt plet, hverken med detaljerne i regeringens arbejdsprogram eller antallet af punktummer, så er det både fascinerende og skræmmende, hvad den er i stand til, siger Frederiksen om sin indledning.

– På få sekunder kan den skrive en tale, løse en universitetsopgave, udarbejde en rapport med så stor overbevisning, at de færreste af os ville tro, at det var en robot – og ikke et menneske – der stod bag.

– Kunstig intelligens er ikke længere fremtid. Den er virkelighed, og den vil forandre vores samfund i et omfang, som vi slet ikke forstår endnu, siger hun.

Indledning af robot

Normalt er det statsministeren, der sammen med sin taleskriver og nærmeste rådgivere skriver sine taler.

Denne onsdag er det så en chatrobot, som har fået lov til at lave indledningen. Og her er, hvad Frederiksen fik sagt takket være ChatGPT:

– Det har været en ære og en udfordring at lede en bred regering i det seneste folketingsår. Vi har arbejdet hårdt for at samarbejde på tværs af partier og sikre en stærk og bæredygtig fremtid for Danmark.

– Vi har taget skridt til at bekæmpe klimaforandringerne og sikre et mere retfærdigt og inkluderende samfund, hvor alle borgere har lige muligheder. Vi har også arbejdet på at styrke vores sundheds- og socialsystem, så alle borgere kan få den hjælp, de har brug for.

LÆS:  Afstemningen til præsident og parlamentsvalg i Tyrkiet begynder i dag i København

– Selvom vi har oplevet udfordringer og modstand undervejs, er jeg stolt af, hvad vi har opnået sammen i det seneste folketingsår. Vi vil fortsætte med at samarbejde på tværs af partier og arbejde hårdt for at sikre en bedre fremtid for alle danskere. Tak for jeres tillid og samarbejde i det seneste folketingsår. Vi ser frem til at fortsætte dette arbejde i fremtiden.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *