Erdogan: Vi kommer til at omfavne hele Tyrkiet

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan er endnu en gang taget i ed som tyrkisk præsident og kan nu fortsætte fem år mere på posten.

Foto: AA

Af Cengiz KAHRAMAN
cengiz@danturk.com

ANKARA – Tyrkiets præsident Erdogan blev lørdag endnu en gang taget i ed som tyrkisk præsident og nu vil regere landet 5 år mere.

Ved indsættelsesceremonien i Tyrkiets hovedstad, Ankara holdt præsident Erdogan tale, hvor repræsentanter for 78 lande deltog.

 Danmark deltog med ambassadør i Tyrkiet Danny Annan, oplyser Udenrigsministeriet.

I alt deltager 21 statsledere og 13 premierministre, melder det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

– Som præsident sværger jeg på min ære og integritet foran den tyrkiske nation på at bruge alle mine kræfter på at beskytte vores lands eksistens og uafhængighed og at udføre min pligt upartisk, sagde Erdogan ved aflæggelsesceremonien.

Erdogans første budskab i den nye valgperiode var en opfordring til “Enhed, solidaritet og mobilisering af broderskab”.

– Lad os være forenede. Tyrkiet har brug for forening og solidaritet mere end nogensinde, sagde han ved indsættelsesceremonien.

Han lovede blandt andet at omfavne hele Tyrkiet – også modstanderne.

– Lad os lægge vreden til side og bære konstruktionen af det tyrkiske århundrede. Vi kommer til at omfavne alle 85 millioner mennesker, uanset hvad deres politiske synspunkt er, hvor de kommer fra, eller hvilken overbevisning de har, lød budskabet fra præsident Erdogan.

Den 69-årige præsident Erdogan vandt det tyrkiske valg, da han den 28. maj i anden valgrunde besejrede oppositionskandidaten Kemal Kilicdaroglu.

Erdogan fik godt 52 procent af stemmerne og Kilicdaroglu knap 48 procent.

Erdogan har siddet på magten i Tyrkiet i 20 år. Først som premierminister fra 2003 til 2014 og som præsident siden da.

LÆS:  Kan tyrkiske vælgere i Europa få det sidste ord ved det kommende præsidentvalg?
Foto: AA

Præsidenten præsenterede lørdag aften sit ministerhold

Præsidenten bringer vigtige navne til sit ministerhold. I den nye regering finder erstatter Hakan Fidan, som er tidligere leder af Tyrkiets nationale efterretningstjeneste, MIT, Mevlüt Cavusoglu som udenrigsminister.  Cevdet Yilmaz er blevet udnævnt til vicepræsident.

Erdogan genindsatte den tidligere finansminister Mehmet Simsek, som skatte- og finansminister for at løse de økonomiske problemer i Tyrkiet. Særligt udnævnelsen af Mehmet Simsek peger i den retning. Den markedsvenlige Simsek var internationalt respekteret som finansminister og vicepremierminister fra 2009 til 2018 og har siden været kritisk over for Erdogans uortodokse økonomiske politik.

Han henter Istanbuls guvernør Ali Yerlikaya til sin minister kabin som indenrigsminister.

Kilder: Det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu Ajansi og Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Cengiz Kahraman startede sit journalistiske virke i 1992 i det tyrkiske dagblad Milliyet og har været korrespondent for en række tyrkiske dagblade i Istanbul og i Frankfurt indtil slutningen i halvfemserne. Han har arbejdet i DR International som nyhedsoplæser på tyrkisk og arbejdede som freelance reporter i kort tid hos BBC World Turkish Service i København. Cengiz Kahraman der begyndte at arbejde i Politiken i 2002 og har været redaktør for den ugentlige nyhedsavis Haber, der blev udgivet på tyrkisk og dansk i Politiken. Siden slutningen af 2004 har stået for udgivelsen af Haber, som udkom hver måned og gratis distribueret landsdækkende, derefter som en netavis.. I 2008 ståede bag Cengiz Kahraman udgivelsen af den danskarabiske avis Alkhabar med støtte fra Integrationsministeriet og Dagbladsnævnet og Gazette (dansksproget månedsblad og internetavisen, gazette.dk). Cengiz Kahraman har læst Film og Medievidenskab ved Københavns Universitet i BH. Han har også distribueret tyrkisk film i mange år i Danmark og i 2007 og i 2012 arrangeret "Cinematurca – Tyrkiske Filmdage". I dag er han redaktør og indehaver af HCK Media, der udgiver internet aviser "Danturk.com og Haber.dk".

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *