Socialdemokratiet står i måling til dårligste valg i over 100 år

19,6 procent af vælgerne ville sætte kryds ved S, hvis der var valg i morgen, viser ny meningsmåling.

Var der folketingsvalg i morgen, ville Socialdemokratiet få det dårligste valgresultat i over 120 år.

Partiet står til 19,6 procent af stemmerne i en ny meningsmåling mandag fra analyseinstituttet Voxmeter.

Målingen for Socialdemokratiet har en statistisk usikkerhed på 2,5 procentpoint.

Ved valget i november 2022 fik Socialdemokratiet 27,5 procent af stemmerne og blev landets største parti. Det står partiet fortsat til i målingen trods tilbagegangen.

Ved alle folketingsvalg siden 1903 har det gamle arbejderparti fået over 20 procent af stemmerne. I 1901 stemte 17,1 procent på Socialdemokratiet.

Målingen mandag fortsætter en nedadgående kurve for partiet. 18. februar stod Socialdemokratiet til 22,9 procent af stemmerne, og siden er opbakningen faldet hver uge.

Tilbage i marts sidste år var Socialdemokratiet helt nede at vende på 18,6 procent i en måling fra Voxmeter. Der gik partiet dog så meget tilbage på en uge, at analyseinstituttet måtte dobbelttjekke målingen.

Tilbagegangen var så markant, at der ifølge Voxmeter kunne være tale om en såkaldt outlier. Altså en måling, der ikke kan bekræftes af andre målinger. Og ugen efter var partiet også tilbage over 21 procent.

Også regeringskollegerne Venstre og Moderaterne får dårligere målinger mandag end både for en uge og for en måned siden.

Samlet er regeringen gået godt seks procentpoint tilbage den seneste måned, og med 61 mandater i målingen mandag er der lang vej til de 89 mandater ved valget i 2022.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, henholder i en skriftlig kommentar til, at regeringen kun har siddet i et år og nogle måneder af en valgperiode på fire år.

LÆS:  Erdogans valg af finansminister signalerer økonomisk U-vending

Derfor er der “stadig tid til at skabe resultater for danskerne”.

– Som regering har vi truffet nogle svære beslutninger af hensyn til samfundsøkonomien, så vi undgår inflation, og forsvaret som har behov for et markant løft, og det, tror jeg, kan sætte sig i målingerne, siger Rasmus Stoklund.

Han peger på, at regeringen nu er i gang med “betydelige investeringer” i eksempelvis erhvervsuddannelser og ældreplejen.

– Det er beslutninger, som den enkelte dansker kommer til at kunne mærke i hverdagen.

Rasmus Stoklund forholder sig ikke særskilt til Socialdemokratiets måling.

SF og Liberal Alliance står fortsat til at blive henholdsvis næst- og tredjestørste parti i Folketinget med 15,1 og 13,9 procent af stemmerne.

Voxmeter-målingen er indsamlet fra 18. til 24. marts med svar fra 1002 repræsentativt udvalgte vælgere.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *