Voldsom brand i Istanbul: 29 mistede livet

I Istanbul brød tirsdag voldsom brand ud i kælderen i en ejendom med 16 etager, mens natklubben i kælderen var ved at blive renoveret. 29 arbejdere har mistet livet i branden.
Foto: AA

Af Danturk.com

I Besiktas, Gayrettepe-kvarteret i den tyrkiske storby Istanbul brød voldsom brand ud i kælderen i en ejendom med 16 etager, mens natklubben i kælderen var ved at blive renoveret. 29 arbejdere har mistet livet i branden. Desuden var en kommet til skade i kritisk tilstand.

Det oplyste Istanbuls guvernør, Davut Gül.

Det er foreløbig uklart, præcis hvordan og hvornår branden brød ud, og om de omkomne alle befandt sig inde i natklubben.

De tyrkiske myndigheder har iværksat en efterforskning af årsagen til branden.

Inden for rammerne af undersøgelsen, der blev indledt af Istanbul statsadvokatkontoret, blev der udnævnt 3 anklagere.

Mens efterforskning fortsætter, deltager et hold af 3 eksperter, herunder sikkerhedseksperter og brandeksperter, også i arbejdet med at fastslå brandårsagen.

Foto: AA

Under efterforskningen blev der udstedt en arrestordre til i alt 8 mistænkte, heraf 3 arbejdspladsfunktionærer, den ansvarlige leder og den ansvarlige for renoveringen i forbindelse med hændelsen.

Gayrettepe ligger i Besiktas-distriktet i Istanbul på den europæiske side af Bosporusstrædet, som løber gennem storbyen.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *