Tyrkiets parlament godkender Sveriges medlemskab af Nato

De tyrkiske folkevalgte debaterede spørgsmålet om Svensk Nato-medlemskab tirsdag i parlamentet og de stemte ja til Sverige i Nato.

Af Danturk.com

Tyrkiet er endelig godkendt Sveriges medlemskab af Nato. Det skete efter en afstemning i det tyrkiske parlament tirsdag aften, hvor parlamentet har stemt for.

Det skriver det tyrkiske nyhedsburau, Anadolu.

346 parlament medlemmer deltog afstemning om Sveriges Nato-medlemskab og  stemte 287 for, 55 stemte imod og 4 undlod at stemme

Parlamentets udenrigsudvalg godkendte i slutningen af december Sveriges ansøgning om medlemskab af Nato. Næste skridt var, at det samlede tyrkiske parlament skulle stemmer om spørgsmålet.

Efter parlamentets godkendelse at lade Sverige blive medlem af forsvarsalliancen, skal det derpå godkendes af præsident Erdogan, hvilket ventes at ske inden for de kommende dage.

Afstemningen har været længe undervejs, og Sverige har ventet mere end halvandet år på at blive en del af den vestlige militæralliance.

Det svenske statsministerium har udsendt en kort meddelelse på det sociale medie X, hvor de skriver:

– I dag er vi et skridt tættere på at blive fuldgyldigt medlem af NATO. Det er positivt, at parlamentet i Tyrkiet har stemt for den svenske ansøgning medlemskab af NATO, lyder det.

Derudover mangler Ungarn at ratificere beslutningen.

Både Finland og Sverige ansøgte om Nato-medlemskab i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022.

Finland blev medlem i april 2023.

De to lande havde håbet at kunne blive optaget samtidig, men Tyrkiet modsatte sig svensk optagelse og krævede visse betingelser opfyldt.

Den tyrkiske regering mener, at Sverige huser og beskytter kurdiske grupper og personer, som Tyrkiet anser for at være terrorister.

LÆS:  Tyrkiet snuppede de tre point i forlænget spilletid mod Letland

Erdogan har også koblet et ja til Sveriges Nato-anmodning sammen med sit ønske om at købe F-16-fly fra USA.

Kilder: Anadolu Ajansi, Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *