Producent undersøger chilinudler efter dansk suspendering

Produkterne, der markedsføres som “ekstremt stærke”, har et capsaicinindhold, der kan give forgiftning.
Foto: Haber.dk
På sociale medier som TikTok er sydkoreanske chilinudler yderst populære blandt børn og unge, der udfordrer hinanden i at spise dem.

Tirsdag besluttede Fødevarestyrelsen dog, at chilinudlerne fra det sydkoreanske firma Samyang ikke længere må sælges i Danmark, fordi de kan give akut forgiftning.

Den beslutning har nu fået nudelproducenten til at undersøge sit produkt for hurtigst muligt at komme med et svar til de danske myndigheder.

Det oplyser Samyang Foods til The Korea Times.

– Fødevarestyrelsen i Danmark har besluttet at tilbagekalde produkterne, fordi de er for stærke og ikke på grund af produktets kvalitet.

– Vi vil nu undersøge produktet og svare Danmarks myndigheder hurtigst muligt, siger en talsperson fra Samyang Foods til The Korea Times.

Der er tale om produkterne ved navn “Samyang Buldak 3x Spicy & Hot Chicken”, “Samyang Buldak 2x Spicy & Hot Chicken” og “Samyang Buldak Hot Chicken Stew”, der tirsdag blev tilbagekaldt af styrelsen.

Beslutningen fra de danske myndigheder blev truffet, fordi capsaicinindholdet i produkterne er så højt, at det kan give akut forgiftning.

Capsaicin er det kemikalie, der giver chilier deres stærke og skarpe smag. Og indholdet af capsaicin udgør en sundhedsfare særligt for børn, forklarede Fødevarestyrelsen i tirsdagens udmelding.

Den sydkoreanske nudelproducent vil gennemgå Danmarks valg om at tilbagekalde produkterne. Firmaet håber dog, at myndighederne er sikre i sin sag, fordi omtalen kan skade fødevareproducenten.

– Hvis man tilbagekalder fødevareprodukter, skal det gøres meget omhyggeligt, da det er et meget følsomt område i fødevareindustrien, siger talspersonen til The Korea Times.

LÆS:  Pensionskasse: Danskere kan gå på pension før tid

Nudlerne sælges i supermarkeder og specialforretninger landet over. Derudover kan de også købes over nettet.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at produkterne leveres tilbage til butikken, hvor de er købt, eller at man smider dem ud.

Dertil råder Fødevarestyrelsen til, at man kontakter Giftlinjen, hvis man selv eller ens barn viser akutte symptomer lige efter at have spist nudelprodukterne.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *